Zirve değişti! En pahalı cadde Abdi İpekçi....

Yüksek talep İstanbul’un caddelerindeki mağaza kiralarına yansıdı. En pahalı cadde sıralamasında zirve değişti. İstiklal Caddesi, 13 yıl sonra birinciliği Abdi İpekçi’ye bıraktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2023 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 06:55
Zirve değişti! En pahalı cadde Abdi İpekçi....

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un en pahalı caddesi sıralamasında zirve değişti. Cushman & Wakefield I TR Internatıonal'ın 'Gayrimenkul Pazarı Görünümü' başlıklı raporuna göre, megakentin ana caddelerine olan yüksek talep mağaza kiralarına yansıdı. Caddelere olan yoğun talep ve doluluk oranları, birincil kiraların yüksek seyretmesine neden oldu.

Haziran itibarıyla İstanbul'da mağazaların aylık kiralarının en pahalı olduğu cadde metrekare başına 250 dolarla Abdi İpekçi oldu, onu 220 dolarla İstiklal Caddesi izledi. Böylece, 2010'dan beri en pahalı cadde unvanına sahip olan İstiklal Caddesi zirvedeki yerini Abdi İpekçi Caddesi'ne bıraktı. Ana cadde mağazalarının metrekare kiraları İstanbul'da 4 bin 545, Ankara'da bin 960, İzmir'de ise bin 860 lira oldu.

OFİSTE DOLULUK REKORU
Haziran itibarıyla İstanbul ofis pazarında genel arz 6.46 milyon metrekare olarak gerçekleşirken, doluluk oranı son 10 yılın en yüksek rakamı olan yüzde 84.9'a yükseldi. Ülke genelinde metrekare başına birincil ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgelerin başında 765 lirayla Levent gelirken, onu 516 lirayla Esentepe- Gayrettepe bölgesi takip etti. Kira bedeli Maslak ve Anadolu Yakası'nda 455, İzmir ve Ankara'da 268 lira olarak gerçekleşti.

Raporda 7 Nisan'da bankalar etabının açılışı gerçekleştirilen İstanbul Finans Merkezi'nin ofis stokuna yapacağı katkıya da yer verildi. Merkezde diğer etapların da bu yıl içinde tamamlanarak yaklaşık 1.5 milyon metrekare arzın pazara katılması bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN