2023'ün en büyük halka arzı! ARM talep toplama tarihi... Arm Holding halka arz ne zaman?

Yılın en büyük halka arzı heyecanı tüm dünyayı sardı. Son dönemlerde borsalarda halka arz trendi yükselirken, bu akıma yeni bir dev katılıyor. Arm Holdings'in, SoftBank Group Corp'un bünyesinde bulunan İngiliz çip dizayn şirketi, yılın en büyük halka arzı için adım atmaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 14:15 Güncelleme 12 Eylül 2023, 14:15
2023’ün en büyük halka arzı! ARM talep toplama tarihi... Arm Holding halka arz ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Softbank bünyesindeki Arm Holding, halka arz planları konusunda son dakika açıklaması yaptı. Şirket, halka arz için harekete geçme kararı aldığını duyurdu. Peki, talep toplama süreci ne zaman başlayacak?

Son dakika bilgilerine göre, Arm Holdings, halka arz sürecini başlatarak Nasdaq borsasında işlem görmeye karar verdi.

Para ve piyasalar konusundaki uzmanlar, geçen yılın aksine teknoloji sektöründe daha istikrarlı bir dönem yaşandığını belirtiyorlar. Ancak, şirketi Arm'ı halka arz yapmaya iten nedenlerin hala etkili olduğuna dikkat çekiyorlar.

Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co. ve Mazuho Financial Group Inc gibi büyük finans kuruluşları, Arm'ın halka arz konsorsiyumunda liderlik rolünü üstlenecekler. Bu önemli adımı desteklemek üzere 28 banka ve aracı kurum da konsorsiyumda yer alıyor.

Bloomberg News'a göre, Arm Holdings, gelecek ayın ilk haftasında halka arz sürecini başlatacak. Eylül'ün ilk günlerinde yatırımcılara yönelik tanıtım turları düzenlenecek ve ikinci haftada halka arzın fiyatlandırması gerçekleştirilecek. Uzmanlara göre, Arm'ın halka arz fiyat aralığı 60 ila 70 milyar dolar arasında olabilir.

Büyük bir heyecanla beklenen Arm Holdings halka arzı, finans dünyasında büyük yankı uyandırmaya aday görünüyor. Yatırımcılar ve teknoloji meraklıları, bu dev halka arzın piyasalara getireceği dinamizmi ve şirketin geleceğini yakından takip edecekler.

Yurt dışındaki halka arzlara katılmak için izlenmesi gereken adımlar oldukça basit. Öncelikle bir aracı kurum veya banka seçerek yatırım hesabı açmanız gerekiyor. Halka arz döneminde, seçtiğiniz kurum aracılığıyla talebinizi ileterek katılımınızı bildiriyorsunuz. Talebiniz onaylandığında ödemenizi gerçekleştirip hisse senetlerinizi alıyorsunuz. Bu işlemde seçtiğiniz aracı kurum size yol gösterecektir.