Togg heyecanı! Yerli otomobil Togg’da teslimatlar tüm hızıyla sürüyor

Yerli otomobil Togg’da teslimatlar tüm hızıyla sürüyor. Sahiplerine teslim edilmek üzere İstanbul Zeytinburnu’na çok sayıda T10X geldi... İşte sziler için derlediğimiz 17 Ağutos tarihli ekonomi TAKVİM haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 07:00
Togg heyecanı! Yerli otomobil Togg’da teslimatlar tüm hızıyla sürüyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yerli ve doğuştan elektrikli otomobili Togg'un teslimatları tüm hızıyla sürüyor. Togg'un İstanbul Zeytinburnu'ndaki araç test sürüşü ve teslimat mağazasında park halinde bulunan T10X araçlar dikkat çekti. Peş peşe sıralanan onlarca T10X araç, sıradaki talihlilerine teslim edilmeyi bekliyor. Kırmızı (Anadolu), mavi (Gemlik), bej (Kapadokya), gri (Kula) ve siyah (Oltu) renklerinde park halinde bulunan T10X araçlar, görenleri heyecanlandırdı. Park halinde mavi ve siyah renkli modellerin daha çok olduğu görüldü.

1.435'İ YOLLARDA
Geçtiğimiz günlerde Togg'dan yapılan bilgilendirmede toplam teslimatın bin 435'e ulaştığı, aracın elektrikli C-SUV segmentinde pazar lideri konumunun sürdüğü belirtildi. Togg T10X için ön siparişler 16-27 Mart arasında alınmıştı. Ön siparişlerin 7 günde 100 bini geçmesiyle birlikte, daha önce 12 bin adet olarak açıklanan 2023 yılı için teslim edilecek akıllı cihaz sayısı 20 bin olarak güncellenmişti. 20 bin kişi de yedek listede yer almıştı.



50 BİN KİŞİLİK TYP 9 AY UZATILDI
Deprem bölgesindeki öncelikli kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) süresinin 9 ay uzatılma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Deprem bölgesinde yaraları sarmaya, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak adına tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresini 9 ay uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.



'YERİNDE DÖNÜŞÜM'E BAŞVURU 175 BİNİ AŞTI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afet bölgesinde kendi konutunu ve iş yerini yerinde yapmak isteyenlere hibe desteği sunan 'Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 16 Ağustos itibariyle 175 bin 703 başvuru yapıldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Özhaseki, "Her daim el ele, gönül gönüle olduğumuz hemşehrilerimizle, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Özhaseki'nin paylaştığı videoda da vatandaş görüşlerine yer verildi. Yapım ve Dönüşüm Ofisi'ni ziyaret ederek projeye ilişkin bilgi alan afetzedeler, "Yerim eğer sağlamsa, sıvılaşma yoksa fay hattı yoksa niye gideyim ben? Komşularımı neden bırakayım? Gerçekten güzel bir şey olacak. Projemiz çok güzel, devletin verdiği imkanlardan faydalanacağız. Evimizi, yuvamızı tekrar kuracağız inşallah. Bizim beklentilerimiz yerinde yapılması yönündeydi. Bakanlığımız da bu konudaki arzularımızı yerine getirdi. Emeği geçen Cumhurbaşkanımız, Çevre, Şehircilik Bakanlığımız kim varsa bütün çalışma ekip arkadaşlarına herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.



AİLELERE ÇOCUK YARDIMI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için verdiği Sosyal ve Ekonomik Destek'in (SED) Ağustos ayı ödemeleri hesaplara aktarıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos ödemesi olarak toplam 575 milyon lira yatırdık" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere SED hizmeti sunulduğunu belirten Bakan Göktaş, SED ile çocukları aile bütünlüğü içinde desteklediklerini ifade etti. Göktaş, çocukların ailelerinin yanında yaşama en sağlıklı şekilde hazırlanabileceklerini vurguladı. Bakan Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3 bin 575 lira destek verildiğini kaydetti.

ENGELLİLERE EĞİTİM DESTEĞİ ARTTI
ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç, bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 liradan 3 bin 147 liraya, grup eğitimi için aylık 678 liradan 881 liraya yükseltildi.


UÇAK BİLETİ TAİRİFESİ
Bu yılın ilk 7 ayında hizmet verilen havayolu yolcu sayısı yüzde 22.6 artışla 118 milyon 679 bine ulaşırken, bir seyahat platformu uçak biletlerinin karnesini açıkladı. Buna göre; yılın en pahalı dış hat tek yön uçak bileti 66 bin 600 lira ile İstanbulŞanghay uçuşu için oldu. Gidiş-dönüş en pahalı dış hat uçak bileti ise 129 bin 900 lira ile İstanbul-Mexico City seferinde satıldı. İç hatlarda tek yöne en pahalı uçak bileti 6 bin 24 liraya İzmir-Diyarbakır, en pahalı gidişdönüş uçak bileti İstanbul-Antalya rotasında 9 bin 241 liraya alıcı buldu. İç hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 384 lira ile Dalamanİstanbul uçuşunda satıldı. Dış hatların en ucuz tek yön uçak bileti ise 263 lira ile İstanbul-Tahran seferinde alıcı buldu.



ÜNİVERSİTE UYARISI
YÖK, yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencileri, 'üniversitelerin YÖK tarafından tanındığı ve mezunlarına denklik verileceği' yönündeki yanıltıcı reklam ve duyurular konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da "Öğrencilerimiz, kurulumuz tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarını e-Devlet'ten görebilir. 'https://www.turkiye.gov.tr/yok-okultanima- belgesi-sorgulama' internet adresinden gerekli kontrolleri sağlayabilir. Öğrencilerimiz e-Devlet'te bulamadıkları yükseköğretim kurumlarını mutlaka kurulumuza sorarak teyit etmeli. '0850 470 09 65' numaralı telefondan çağrı merkezimize ulaşılarak konuya ilişkin sorulara cevap bulunabilir" dedi.



GASTRONOMİ TURİZMİ HEDEF BÜYÜTTÜ
Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, gastronomi turizminden elde edilen 5.1 milyar dolarlık geliri yıl sonuna kadar 15 milyar dolara taşımayı hedeflediklerini anlattı. Antalya'daki her şey dahil konseptinin yavaş yavaş değişime uğradığını anlatan Boztepe, "Ülke ve kent mutfakları artırılmaya başlandı. Örneğin; otellerde Kayseri, Bursa, Gaziantep mutfakları açılıyor ama burada şart Antepli, Kayserili usta olacak. 'Sokağı otelin içine sokalım' dedik. Buralardan ilave gelirler elde edilecek" şeklinde konuştu.

DEMİR YOLU AĞI BÜYÜYECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2053'e kadar yaklaşık 52 ilimizi demir yoluyla YHT ile tanıştıracağız. Türkiye'de yurt içinde yük taşımacılığında kara yolunun payını düşürüp demir yolunda yük tarafını geliştireceğiz. Orta Asya'dan Londra'ya giden Orta Koridor'u geliştireceğiz" dedi. Stajyer öğrencilerle bir araya gelen Uraloğlu, "Demir yollarının uzunluğunu 18-19 bin kilometrelere kadar artıracağız" diye konuştu.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ İHRACATA DESTEK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarını kademeli bir şekilde devreye alarak Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi, sürdürülebilir bir büyüme için daha elverişli bir ortamın sağlanması ve ekonomimizin potansiyelinin daha da yükselmesini istiyoruz" dedi. TOBB tarafından düzenlenen, Orta Vadeli Program hazırlık sürecinin de ele alınacağı Türkiye Ekonomi Şurası'nın açılışında konuşma yapan Yılmaz, "Yüksek teknoloji yoğunluklu ürünlerin ihracatı için kapsamlı ihracat destek programları oluşturacağız. İhracat bu dönemin en önemli öncellikleri arasındadır. Ara malında yerlileşme ve millileşmeye öncülük etmenizi önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

YETİŞTİRİCİLERİN ZARARI KARŞILANACAK
Asrın felaketinden etkilenen depremzede su ürünleri yetiştiricilerine Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek verilecek. Bakanlık tarafından hazırlanan Depremden Zarar Gören Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Destekten yararlanmak isteyenlerin 8 Eylül tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN