Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japon şirket temsilcileri ile bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve Japon şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Şimşek, "Türkiye’de yatırımları olan Japonya’nın önde gelen şirket yöneticileriyle bir araya gelerek yatırım iklimine ilişkin öneri ve tesbitlerini dinledik. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya’ya gitmeyi düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2023, 17:35 Güncelleme 16 Ağustos 2023, 17:37
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japon şirket temsilcileri ile bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ve bazı Japon şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN KRİTİK TEMAS I VİDEO İZLE

Şimşek, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu hesabından yaptığı paylaşımda görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

"KATMA DEĞER ÜRETEN TÜM PAYDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"
Türkiye'de yatırımları olan Japonya'nın önde gelen şirket yöneticileriyle bir araya gelerek yatırım iklimine ilişkin öneri ve tespitlerini dinlediklerini belirten Şimşek, "Oldukça verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki aylarda Japon yatırımcılarla daha geniş çaplı görüşmeler yapmak üzere Japonya'ya gitmeyi düşünüyoruz. Ev sahipliği ve değerli katkıları için Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata'ya teşekkür ederim. Ülkemize yatırım yapan, istihdam sağlayan ve katma değer üreten tüm paydaşlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bazı Japon şirketlerinin temsilcileri ile bir araya geldiğini duyurdu.

Türkiye'yi yönelik yatırımın artışı için verimli fikir alış verişi olduğu belirtilen açıklamada, "Büyükelçi KATSUMATA, 15 Ağustos 2023 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile çeşitli Japon şirketlerinin temsilcilerini resmi konutuna davet etmiştir. Görüşmede Türkiye'ye yönelik yatırımın artışı için çok verimli fikir alış verişlerinde bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN