3600 EK GÖSTERGE TARİHİ! Memur maaş ve ikramiyelerinde ne kadar artış olacak? Yeni 3600 ek gösterge tablosu

Ek gösterge sistemi, kamu çalışanlarının unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre belirlenen bir katsayıdır ve maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynar. Daha yüksek bir ek gösterge seviyesine sahip olan memurlar, daha yüksek maaş alırken, düşük ek gösterge seviyelerine sahip olanlar ise daha düşük maaşla yetinmek durumunda kalıyorlardı. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 08:04 Güncelleme 10 Ekim 2023, 11:22
3600 EK GÖSTERGE TARİHİ! Memur maaş ve ikramiyelerinde ne kadar artış olacak? Yeni 3600 ek gösterge tablosu

İÇİNDEKİLER

Ek gösterge sistemi, kamu çalışanlarının unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre belirlenen bir katsayıdır ve maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynar. Daha yüksek bir ek gösterge seviyesine sahip olan memurlar, daha yüksek maaş alırken, düşük ek gösterge seviyelerine sahip olanlar ise daha düşük maaşla yetinmek durumunda kalıyorlardı.

Memur Maaşlarına Zam: 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri Neler Getiriyor?

Kamu sektöründeki 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için oldukça önemli olan 2024-2025 yıllarının mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri, 1 Ağustos'ta başlayan süreçle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde devam ediyor. İş kollarına ait taleplerin müzakereleri sonrasında Kamu İşveren Heyeti, ilk teklifini 14 Ağustos'ta sunarak pazarlık aşamasına geçmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin ikinci toplantısında Kamu İşveren Heyeti adına, 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 olmak üzere, iki yıl için toplamda yüzde 34 oranında zam teklifinde bulunmuştu.

Memur-Sen: Daha Fazla Zam Talebiyle Masada

Ancak bu zam teklifi, yetkili konfederasyon Memur-Sen tarafından yetersiz bulundu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti'ne yeni bir teklif çağrısında bulunarak taleplerini dile getirdi.

Memur-Sen, toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak bulunuyor ve 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil olarak birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış talebinde bulunmuştu.

Beklenti: Üçüncü Toplantıda Yeni Zam Teklifi

Kamu İşveren Heyeti, bugün gerçekleşecek olan üçüncü toplantıda yeni bir zam teklifi sunması bekleniyordu. Memur-Sen'in talepleri ve kamu işveren temsilcilerinin pazarlık süreci, memur maaşlarının gelecekteki şeklini belirlemede büyük bir rol oynayacak. Türkiye'deki kamu çalışanları ve memurlar, bu görüşmeleri yakından takip ediyor ve sonucun ekonomik durumlarına etkisini merakla bekliyor.

3600 EK GÖSTERGE İLE NELER DEĞİŞECEK?

3600 ek gösterge ile birlikte memurların emekli maaşlarında yaklaşık 2.800 TL artış sağlanacak.

Ayrıca emekli ikramiyeler 60 bin TL'ye yükselecek.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Düzenleme ekim 2023 itibarıyla Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek.

1. DERECE MEMURLAR KİMLERİ KAPSIYOR?

Memura 3600 ek gösterge zammı maaşları katlayacak! Emekli Sandığına (4C) +600 puanla 2800 TL'lik ek ilave! Toplu Sözleşme, Torba yasa...
Toplu sözleşme zammı için geri sayım başladı. 6 milyonu aşkın emekli, memur ile yaklaşık 2,5 milyon 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı alan vatandaşın gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde.