Yeniköy Kemerköy Santralleri Güney Ege'de kullanılan elektriğin %62'sini karşılıyor!

Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 2.5’ini, Güney Ege’de kullanılan elektriğin ise yüzde 62’sini karşıladığı belirtilen Yeniköy Kemerköy Santralleri’nin enerji ithalatını azalttığı kaydedildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2023 Güncelleme 29 Temmuz 2023, 06:58
Yeniköy Kemerköy Santralleri Güney Ege’de kullanılan elektriğin %62’sini karşılıyor!

İÇİNDEKİLER

YK Enerji, bazı yayın organlarında yer alan haberlerde şirket hakkında gerçeği yansıtmayan iddiaların ortaya atıldığını bildirdi.

Yeniköy Kemerköy Santralleri'nin, 1.095 MW kurulu gücü ile ülkemiz elektrik üretiminde yerli kaynak baz yükünün yüzde 15'ini, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 2.5'ini, Güney Ege'de kullanılan elektriğin ise yüzde 62'sini karşıladığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:



1 MİLYAR DOLAR KATKI
"İlk ünitesi 1987'de faaliyete geçen santraller bugün bölgenin en büyük işvereni konumundadır. Büyük çoğunluğu bölge halkından olan 3 bin 100 kişi istihdam edilmekte ve aileleriyle birlikte yaklaşık 15 bin kişinin geçimini sağlamaktadır. Santrallerde kullanılan yerli linyit kaynağı sayesinde sadece 2022'de 1.3 milyar metreküp doğalgaz ithalatının önüne geçilmiştir. Bu sayede, cari açığın kapatılmasına her yıl 1 milyar dolar katkı sağlanmaktadır."



Ruhsatlı maden sahası içerisinde yer alan Akbelen ormanının, Orman Genel Müdürlüğü tarafından kesime tabi ekonomik fonksiyonlu ağaçlandırma alanı olarak tanımlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşletmesi tamamlanan maden alanlarında 1992'den bu yana 415 binin üzerinde ağaç dikimi yapılarak rehabilitasyon başarıyla sağlanmıştır. Ayrıca şirketimiz ile Orman Genel Müdürlüğü arasında 2020'de imzalanan 'Gönüllü Ağaçlandırma İş birliği' protokolüyle ülkemiz genelinde 3 milyon fidan dikimi gerçekleştirilmiş ve hedefimiz bu sayıyı 5 milyona çıkarmaktır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN