Karadeniz'de selin neden olduğu yaralar sarılıyor! Her haneye destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için esnaf ve vatandaşa yönelik hızlı adımlar atıldığını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Batı Karadeniz'deki sel nedeniyle isteyen mükelleflerin prim ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2023 Güncelleme 13 Temmuz 2023, 06:57
Karadeniz’de selin neden olduğu yaralar sarılıyor! Her haneye destek verilecek

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için bölgeye ilk etapta 2 milyon lira kaynak aktardıklarını açıkladı.



İlk tespitlere göre 13 mahalle ve 23 köyde ikamet eden 400'ün üzerinde hanenin afetten etkilendiğini belirten Göktaş, "Hasar tespit çalışmaları devam ederken afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hane başı olmak üzere 5 bin liraya kadar nakdi destekte bulunacağız" dedi.

PRİMLER ERTELENİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Batı Karadeniz'deki sel nedeniyle isteyen mükelleflerin prim ödemelerinin erteleneceğini duyurdu: "Bölgede faaliyet gösteren ve selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalılarımızın bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne talepte bulunmaları halinde prim ödemelerini 1 yıla kadar erteliyoruz."

KREDİ İMKANI
Selden etkilenen illerdeki KOBİ'ler için KOSGEB'in 'Acil Destek Paketi'nden, Artvin, Bolu, Giresun, Karabük, Kocaeli, Rize, Sakarya ve Trabzon'daki işletmeler de yararlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, selden etkilenen illerdeki KOBİ'lere 300 bin liraya kadar kredi sağlanacağını duyurmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN