Yeni Kur Korumalı Mevduat kararı! Resmi Gazete’de yayımlandı! 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğde değişiklik yapan Merkez Bankası tebliğine göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) dönüşüm uygulaması 30 Haziran’ı kapsayacak şekilde uzatıldı.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2023, 10:09 Güncelleme 07 Temmuz 2023, 10:09
Yeni Kur Korumalı Mevduat kararı! Resmi Gazete’de yayımlandı! 30 Haziran’a kadar uzatıldı

İÇİNDEKİLER

"Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğde değişiklik yapan Merkez Bankası tebliğine göre, daha önce gerçek kişi ve şirketlerin 31 Aralık 2021-31 Mart 2023 tarihleri arasında bankalardaki döviz tevdiat ve katılım fonu hesaplarını kapsayan KKM uygulaması, 30 Haziran tarihini kapsayacak şekilde uzatıldı.

Resmi Gazete'de yer alan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31/12/2021 ile 30/6/2023 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir."