Kirada yüzde 25 sınırına 1 yıl daha devam!

1 Temmuz'da dolacak kirada yüzde 25 artış sınırı, 1 yıl daha uzatılıyor. Konutta kira artışına yüzde 25 sınırı 2 Temmuz 2024’e kadar sürecek. Düzenleme bayram sonrası yasalaşacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2023 Güncelleme 23 Haziran 2023, 06:57
Kirada yüzde 25 sınırına 1 yıl daha devam!

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 Temmuz 2023'ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanacağını söyledi. Bayramdan sonra bu konunun Meclis'in ilk işlerinden olacağını belirten Tunç, sunulacak torba kanunla düzenlemenin yasalaşacağını aktardı.

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun Eylül'den itibaren dava şartı haline geleceğini kaydeden Tunç, bu uyuşmazlıkların mahkemelere gitmeden barışçıl şekilde çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Kira artışında yüzde 25 sınırı 1 Temmuz 2023 itibarıyla doluyordu.



NOTERLERDEN SATIŞ BAŞLIYOR
Taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Tunç, bu konuda yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını, vatandaşların işlemlerini daha kısa ve hızlı sürede tamamlamasını sağlayacağını belirten Tunç, şöyle devam etti: "4 Temmuz'dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bu önemli. Hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN