Son dakika: Altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? 22 Haziran 2023 altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? Uzman yorumları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 650 baz puanlık artışla yüzde 15 düzeyine yükseltti. bu kapsamda Son dakika gelişmeleri altın piyasasının geleceği hakkında ipuçları sağlamak amacıyla büyük bir merakla takip ediliyor. Uzmanların altın fiyatlarıyla ilgili yorumları merak ediliyor. Altın fiyatlarında ardı ardına gelişmeler yaşanıyor. Peki, altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? 22 Haziran 2023 altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? İşte son durum!

Giriş Tarihi 22 Haziran 2023, 14:02 Güncelleme 22 Haziran 2023, 14:07
Son dakika: Altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? 22 Haziran 2023 altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? Uzman yorumları...

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika hareketlilikleri milyonlarca kişinin dikkatini bu noktaya çevirmesine neden oldu. Bu kapsamda uzmanlardan da önemli son dakika açıklamaları geliyor. Peki, altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? 22 Haziran 2023 altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? İşte uzman yorumları!

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ

Geçen hafta cuma gününden sonra yükselişe geçen dolar endeksi ons altının aşağı yönlü bir seyir izlemesine neden olmuştu. Dün akşam ons altın fiyatında düşüş hızlandı.

Geçen hafta 1499 liraya kadar yükselerek rekor kıran gram altın fiyatı düşüş göstermişti. 1473 liraya kadar gerileyen gram altın günü 1478 liradan kapatmıştı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son tahminini bu sözlerle açıkladı:

"Altın fiyatları sakin dolar kurundaki gerileme ile biraz geriledi. Gözler faiz kararında… Muhtemelen 1.450 lira seviyelerinin altına bir sarkma bekliyoruz. Bu sarkmaları da yılın son alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Yaz aylarında yükselişin devam ettirecek bir gram altın karşımızda olacak.

Düğün yapacak, altın yatırımı yapacak, altın borcu olanların Perşembe gününü yakından takip etmesi gerekiyor. Yılın son alım fırsatları olacaktır. Çünkü 1475 TL'de olan gram altında yaz aylarında 1500 TL üstünde ataklar görebiliriz. Çok ciddi yükselişler bekliyor bizi."