Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Esnafa beş yıl erken emeklilik!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri mitinginde 1 milyon küçük esnafı sevindiren prim müjdesini verdi. Bu kapsamda, Bağ-Kur ile SSK primleri eşitlenecek, 9 bin gün olan prim şartı 7.200 güne inecek. 1 milyon küçük esnaf 5 yıl erken emekli olabilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2023 Güncelleme 07 Mayıs 2023, 06:57
Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Esnafa beş yıl erken emeklilik!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 1 milyon küçük esnafı sevindiren prim müjdesini verdi. Başkan Erdoğan Kayseri mitinginde "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7.200 güne indiriyoruz.

Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" açıklamasını yaptı. Seçimlerden sonra ilk çıkartılacak yasalardan olacak düzenleme ile bundan sonra Bağ-Kur'lular emeklilik için 9 bin gün (25 yıl) yerine 7.200 gün (20 yıl) prim ödeyerek emekli olabilecek.

Söz konusu düzenleme EYT'li olup 9 bin günü tamamlayamamış olan Bağ-kur'lular için de erken emeklilik anlamına gelecek. 7.200 günü tamamlayan Bağ- Kur'lular EYT kapsamında hemen emekli olabilecek.

KISMİ EMEKLİLİK DÜŞECEK
Prim eşitliğinin sağlanması sonrasında Bağ-Kur'da 5.400 gün olan kısmi emeklilik de SSK ile eşitlenerek 4.500 güne düşecek. Ayrıca iki kurumda da çalışanlar açısından son 3.5 yılda 1.261 gün çalışma zorunluluğu da ortadan kalkmış olacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken EYT düzenlenmesinden faydalanamayan çok sayıda esnaf ve sanatkarın beklentilerine yönelik olarak SSK'lı çalışanlar ile birlikte esnafın çalışma gün sayısının 7.200 güne eşitlenmesi haberinin sevindirici olduğunu belirterek, "Esnaf ve sanatkarımızın prim gün sayısının SSK'lılarla eşitlenerek 7.200 güne inmesi talebimizin olumlu yönde karşılık bulması tüm esnaf ve sanatkar camiamızda sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Karar ile anayasanın eşitlik ilkesindeki adaletsizlik ortadan kaldırılmış oldu" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN