Togg'a ‘Akıllı Cihaz Pasaportu' geliyor!

Dünyada bir ilke daha imza atan Togg, yerli otomobile entegre dijital varlık cüzdanının içinde akıllı cihaz ve batarya pasaportlarının yer alacağını duyurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2023 Güncelleme 06 Mayıs 2023, 07:02
Togg’a ‘Akıllı Cihaz Pasaportu’ geliyor!

İÇİNDEKİLER

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Barselona'daki blokzinciri konferansı Avalanche Summit 2023 etkinliğinde, dünyada türünün ilk örneği olan akıllı cihaza entegre dijital varlık cüzdanının içinde akıllı cihaz pasaportu ile batarya pasaportunun da yer alacağını duyurdu. Karakaş, "Kullanıcılar bu pasaport sayesinde blok zincir üzerinden cihaz parçalarının değişimi, servis bilgileri, tedarik zincirindeki süreçler gibi her türlü bilgiye güvenilir ve kolay bir şekilde erişebilecek. Parçaların nerede üretildiğinden tutun da bakım tarihine kadar akıllı cihaza ait her türlü bilgiye anında sahip olabilecek" dedi.

TÜM BİLGİLER VAR
Benzer şekilde batarya pasaportunu da kullanıcıların hizmetine sunacaklarını bildiren Karakaş, şunları kaydetti: "Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri'nin ürettiği bataryaların pasaportunu, elektrikli araçların bataryalarına ilişkin tüm bilgileri içeren bir belge olarak düşünebilirsiniz. Bu belge, bataryanın üretim tarihinden kapasitesine, yaşına ve sağlık durumuna kadar birçok bilgiyi içeriyor.



İZDİHAM ÇIKTI
Türkiye'nin otomobili Togg, tanıtıldığı her yerde büyük ilgiyle karşılanıyor. Sivas'ta görücüye çıkan Togg'u incelemek isteyen vatandaşlar birbiriyle yarıştı. Adeta izdiham yaşandı. Amasya'da da vatandaşlar Togg'a yoğun ilgi gösterdi. Togg Erzurum caddelerinde de tur attı. Erzurumlular Oltu rengi Togg otomobili incelemek ve bu anları fotoğraflamak için adeta birbiriyle yarışa girişti. Vatandaşlar, hayranlıklarını ve heyecanlarını dile getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN