Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) zirveye tırmanıyor! Türkiye’de 29, dünya sıralamasında 940 basamak atladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), uluslararası üniversite sıralama indekslerinden birisi olan ve üniversiteleri üç ana gösterge üzerinden değerlendiren SCImago tarafından açıklanan sonuçlara göre; Türkiye’de 29, dünya sıralamasında 940 basamak atladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2023 Güncelleme 04 Nisan 2023, 06:59
Hasan Kalyoncu Üniversitesi HKÜ zirveye tırmanıyor! Türkiye’de 29, dünya sıralamasında 940 basamak atladı

İÇİNDEKİLER

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), uluslararası üniversite sıralama indekslerinden birisi olan ve üniversiteleri üç ana gösterge üzerinden değerlendiren SCImago tarafından açıklanan sonuçlara göre; 2023 Türkiye sıralamasında 29 basamak birden yükseldi. Türkiye'den 134 üniversitenin yer aldığı listede HKÜ, araştırma alanında 8'inci ve genel sıralamada 24'üncü basamakta yer alarak yükselişini sürdürdü. HKÜ, vakıf üniversiteleri arasında ise 7'nci sırada yer aldı. 2022'de genel kategoride Türkiye'de 53'üncü sırada olan HKÜ, bu yıl 24'üncü olarak 29 basamak birden yükselirken, dünya sıralamasında ise 940 basamak yükseliş kaydedildi.



'EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ'
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Üniversitelerin araştırma performansını, inovasyon çıktılarını ve toplumsal etki kapasitesini ayrı ayrı ve bütünsel olarak değerlendirerek sınıflandıran SCImago sıralamasındaki yerimiz bizi mutlu etti. 15'inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu yılda, üniversitemizin böyle bir başarı elde etmesi, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğinin önemli bir göstergesidir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN