Belediye şirket işçilerine, geçici işçilere, ücretli öğretmene kadro verilecek mi 2023? Taşerona kadro gelecek mi, son durum ne?

Taşeron ve geçici işçiler için son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bakanlık çalışmalarını tamamlayıp Meclis için taslak teklif hazırlarken, taşerona kadro şartları ve kimlerin yararlanacağı öne çıkan başlıklardan oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TBMM'de yaptığı açıklamada, geçici işçiler meselesinin çözümü için çalışmanın bittiğini söyleyerek, aralık sonunu işaret etmişti. Konuyla ilgili güncel bir açıklama daha geldi.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2023, 18:01 Güncelleme 17 Ocak 2023, 09:38
Belediye şirket işçilerine, geçici işçilere, ücretli öğretmene kadro verilecek mi 2023? Taşerona kadro gelecek mi, son durum ne?

İÇİNDEKİLER

Taşeron ve geçici işçilere kadro verilecek mi sorusu arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 300 bin geçici işçinin kadrolu işçi olarak çalışması için mesai harcadıklarını söyledi. Peki, Taşerona kadro gelecek mi, son durum ne? Belediye şirket işçilerine, geçici işçilere, ücretli öğretmene kadro verilecek mi 2023? İşte detaylar...

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 300 bin geçici işçinin kadrolu işçi olarak çalışması için mesai harcadıklarını söyledi.

Bakan Bilgin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin geçici işçilerle ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, kanayan yara haline gelen geçici işçiler konusunda "Önumuzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak calışmaları sağlanacak" dedi.

Belediye şirket işçilerine, ücretli öğretmene kadro verilecek mi 2023?

Henüz konu hakkında resmi açıklama gelmedi. Detaylar geldiğinde haberimize eklenecektir...

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimalle 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" dedi.

Akbaşoğlu taşeron işçiye kadro çalışmasının da başladığını belirtti.

TAŞERON İŞÇİYE KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro çalışması hakkında şunları söylemişti; "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz"

Konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklamaların gelmesi bekleniyor. Gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.