Yeni hedef Boron! Fiyatları aşağı çekiyorsunuz diyerek raftan indirdiler | Ekonomi haberleri

Zincir marketler, sektörde deterjan fiyatlarını aşağı çeken Boron’u raflarından indirmeye başladı. Gerekçe ise ‘Raf kirası ödemiyorsunuz’ oldu... İşte sizler için derlediğimiz 19 Aralık TAKVİM Gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2022 Güncelleme 19 Aralık 2022, 06:58
Yeni hedef Boron! Fiyatları aşağı çekiyorsunuz diyerek raftan indirdiler | Ekonomi haberleri

İÇİNDEKİLER

Enflasyonla topyekün mücadele sürerken; fahiş fiyata ve fırsatçılara karşı kamu iştirakleri tarafından uygun fiyatlarla piyasa sürülen ürünlerin satışını baltalamak için de türlü oyunların devreye konulduğu anlaşıldı. Eti Maden'in ürettiği Boron marka deterjanlar sektörde fiyatları ortalama olarak yüzde 40 aşağıya çekerken, zincir marketlerin diğer markaların satışına engel olduğu gerekçesiyle Boron'ları tek tek raflardan kaldırmaya başladığı tespit edildi.

İNTERNETTEN SATIŞTA
Marketlerin Eti Maden'e bu işlemin gerekçesi olarak 'diğer deterjan firmalarının raf kirası ödemesi'ni gösterdiği öğrenildi. Bazı deterjan firmalarının ayrıca marketlere Boron'ları depolarında bekletmeleri, gerekirse firma olarak kendilerinin alacağı taahhüdünü verdikleri iddia edildi. Bunun üzerine harekete geçen Eti Maden, internet sitesi üzerinden Türkiye'nin her noktasına uygun fiyatla deterjan ulaştıracak. (Barış ŞİMŞEK)



SİGORTA OYUNU
Dolandırıcılar araç sigortası yaptıracak vatandaşlara internet siteleri üzerinden tuzak kuruyor. Sahte internet sitesi açan dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri vatandaşlara gerçek sigorta şirketleri üzerinden sigorta düzenleyip, 1-2 hafta sonra ise bunları 'şüpheli işlem' diyerek iptal ediyor. Avukat Taha Ekici, bir müvekkilinin yaşadıklarını şöyle anlattı: "İnternette 'sigorta yaptırmak istiyorum' yazınca ilk çıkan siteye tıklıyor. Ruhsat bilgilerini giriyor. Sonrasında bir arama geliyor. Sigorta fiyatı olarak acentelerin söylediğinin yarısını istiyorlar. Parayı yollayıp sistemden sigortasını kontrol ediyor. 1 ay sonra denk geldiği çevirmede aracın sigortasının olmadığı fark ediliyor."

İSTANBUL HAVALİMANLARI 87.1 MİLYONU AŞTI
Bu yılın 11 ayında 597 bin 279 iç ve dış hat seferiyle 87 milyon 134 bin kişinin seyahat ettiği İstanbul havalimanları yolcu sayısını geçen yılın aynı dönemine göre 31 milyon 183 bin 432 artırdı. 11 ayda 59 milyon 64 bin yolcu İstanbul Havalimanı'nı kullandı. Yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 52, dış hatlarda yüzde 88 arttı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nı da 28 milyon 70 bin kişi kullandı.

MESLEK LİSELERİNDEN 2 MİLYAR TL'LİK KATKI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin, bu yılın ilk 11 ayında gelirini 1 milyar 955 milyon liraya yükselterek yeni bir rekor kırdığını kaydetti. Özer, "Bu gelirden öğrencilerimiz 94 milyon 332 bin, öğretmenlerimiz de 206 milyon 608 bin lira olmak üzere toplam 301 milyon lira pay aldı" bilgisini paylaştı. Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının 2021 ve 2022'nin 11 aylık döneminde üretimden elde ettikleri geliri en fazla olan ilk 5 il hakkında bilgi veren Özer, "İstanbul, gelirini bugün itibarıyla 228 milyon 638 bine; Ankara, gelirini 199 milyona yükseltti. Gelirini 163 milyon liraya yükselten Gaziantep üçüncü, Bursa 129 milyon lirayla dördüncü, Konya ise gelirini 83 milyon liraya yükselterek beşinci sırada yer aldı" açıklamasını yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN