Türkiye'nin ekonomi kanalı A Para 4 yaşında | Ekonomi haberleri

Turkuvaz Medya Grubu'nun 17 Eylül 2018'de yayın hayatına başlayan ekonomi kanalı A Para, 4'üncü yaşını kutluyor. İşte sizler için derlediğimiz 21 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2022 Güncelleme 21 Eylül 2022, 06:59
Türkiye’nin ekonomi kanalı A Para 4 yaşında | Ekonomi haberleri

İÇİNDEKİLER

Turkuvaz Medya Grubu'nun 17 Eylül 2018'de yayın hayatına başlayan ekonomi kanalı A Para, 4'üncü yaşını kutluyor. Türkiye'nin ilk yerli ve milli ekonomi kanalı olan, genç ve dinamik ekranı, tecrübeli ekibiyle ekonomi dünyasına yeni bir soluk getiren A Para, yeni yaşını Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle kutladı. Törene Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun da katıldı. A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner ve A Para çalışanlarının da bulunduğu törende, açılış gongu A Para'nın 4'üncü yaşı için çaldı. A Para doğru, hızlı, tarafsız ekonomi haberciliği, uzman değerlendirmeleri ve birbirinden güzel programlarıyla referans ekonomi kanalı olarak birçok otorite ve finans dünyası tarafından takip ediliyor.



EMEKLİYE İNTİBAK VE EK ÖDEME ARTIŞI
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, intibak yasası çağrısı yaptı. 2000 yılı öncesinde emekli olanlar için intibak yasasının 2012'de çıkarıldığını hatırlatan Ergün, "2000 yılı sonrasında emekli olanlar için de intibak yasası çıkmalı. Emekliler intibaktan yararlandığında önemli bir katkı alacaklar ve mevcut emekli maaşları yükselecek" diye konuştu. Emeklilere ek ödemenin artırılmasını isteyen Ergün, "Yüzde 4 ek ödeme önemini yitirdi. Ek ödeme miktarı yüzde 10'a çıkarılmalı" dedi. Ergün, kamu bankalarının promosyon tutarının düşük kaldığını belirterek, "Özel bankalar ödemelerini 8 bin liraya kadar çıkardı. Kamu bankaları da tutarı artırmalı" diye konuştu.

İHTİYACI OLANA 6.9 MİLYARLIK DESTEK
Ağustos'ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara 6 milyar 907 milyon lira yardımda bulunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Vefa Projesi ile dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşa 140.1 milyon lira destek olurken, 2.7 milyar lirayı ise yaşlı ve engelli aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırdı. 3.1 milyarlık Genel Sağlık Sigortası primini de Bakanlık üstlendi. Rana BÜYÜKTAŞ

DÜNYAYI ELEKTRİK ÇARPTI
Enerji krizi ve savaşın etkisiyle dünya genelinde rekor kıran doğalgaz fiyatları, elektrik fiyatlarının da tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu. Aylık ortalama elektrik piyasa fiyatları Fransa'da bir yılda yüzde 537, Almanya'da yüzde 466.7 artışla rekor seviyeye ulaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN