Faiz kararı sonrası dolar, euro, altın, bitcoin düştü mü, yükseldi mi? 21 Temmuz Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

2022 Temmuz ayı PPK toplantısında politika faizlerinin artırılıp artırılmayacağı araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplandı. Yılın yedinci faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası bu ay da faiz kararında farklılığa gitmedi ve yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu. Peki, 21 Temmuz faiz kararı sonrası dolar, euro, altın, bitcoin ne kadar oldu? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2022, 14:38 Güncelleme 21 Temmuz 2022, 14:45
Faiz kararı sonrası dolar, euro, altın, bitcoin düştü mü, yükseldi mi? 21 Temmuz Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayının ortalarından itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz karanının açıklanacağı tarih milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, 21 Temmuz Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz indirdi mi? Faiz kararı sonrası dolar, euro, altın, bitcoin ne kadar oldu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplandı. Yılın yedinci faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası bu ay da faiz kararında değişikliğe gitmedi ve yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplandı. Yılın yedinci faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası bu ay da faiz kararında değişikliğe gitmedi ve yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu.

ALTIN DOLAR EURO SON DURUM!

SON TOPLANTIDA ALINAN KARAR

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda politika faizi yüzde 14'te sabit tutuldu. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, etkisi artarak sürmekte olan jeopolitik risklerin yılın ilk yarısında olumsuz yönde gerçekleştiği, dünyada iktisadi faaliyetin zayıflamasına sebep olduğu belirtildi.

Küresel büyüme tahminlerinin aşağı yönlü güncellenmeye devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, "Küresel gıda güvenliğindeki ticaret yasakları ile artan belirsizlikler, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, temel gıda ve enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının sürmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır" denildi.

AVRUPA'NIN FAİZ KARARI DA BUGÜN BELLİ OLACAK

Küresel tarafta ise bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı gelecek. Euro'nun Dolar karşısında değer kaybı sürerken, politika faizinin 25 ya da 50 baz puan artırılması tartışılacak.

FED FAİZ KARARINI 27 TEMMUZ'DA AÇIKLAYACAK

ABD Merkez Bankası FED ise, 27 Temmuz'da faiz kararını açıklayacak. 41 yılın en yüksek enflasyon rakamının ardından alınacak faiz kararını piyasalar yakından takip ediyor. Beklenti Fed'in enflasyonu dizginlemek için faizi 75 ya da 100 puan artıracağı yönünde.