Bayramdan önce emekli, memur, engelli, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşları erken yatacak mı? Memur maaşları bayram öncesi yatar mı 2022?

Gündemde yüzbinlerce kişi Memur maaşları ne zaman yatar? Sorusunun yanıtını merak ederek sıklıkla araştırıyor. Kurban Bayramı bu sene 9 -12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Bu gelişme üzerine vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi Memur, engelli, evde bakım maaşı, emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? sorgulamasını yapıyor. İşte son gelişmeler ve detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 27 Haziran 2022, 23:39 Güncelleme 27 Haziran 2022, 23:40
Bayramdan önce emekli, memur, engelli, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşları erken yatacak mı? Memur maaşları bayram öncesi yatar mı 2022?

İÇİNDEKİLER

Memur, emekli, engelli ve evde bakım maaşı alan yüzbinlerce kişi maaşların ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 'Memur maaşları bayram öncesi yatar mı 2022?' sorusu gündeme oturdu. Engelli ve evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte son gelişmeler haberimizde!

MEMUR MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATAR MI?

Memurlar temmuz maaşlarını zamlı alacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaşlı ve engelli maaşlarının bayramdan önce vatandaşların banka hesabına aktarılacağını duyurdu. Erdoğan ayrıca memur maaşlarının da Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz'da zamlı halde ödeneceğini ifade etti.

EK ZAMLA YÜZDE 41.67 ARTIŞ

Emekli ve memur için ocak ayında yapılan yasal düzenleme ile ek zam imkânı tanındı. Bu kapsamda taban emekli aylığı 2500 liraya çıkarılırken, memur ve emeklilerine toplu sözleşmede yüzde 5 olan zam oranları enflasyon farkı hariç 2.5 puan artırılarak yüzde 7.5 yapıldı ve enflasyon farkıyla beraber oran yüzde 30.95 oldu.



Temmuz ayında yapılacak değerlendirmeye göre yüzde 7 olan toplu sözleşme zam oranının artırılması gündeme gelebilecek. Memur ve emeklilerine 2.5 puanlık bir artış daha yapılması durumunda zam oranı yüzde 41.67 olarak güncellenecek. SSK-Bağ-Kur emeklileri için taban aylık da yükseltilecek.