Hazine ve Makiye Bakanı Nureddin Nebati'den Mısır'da peş peşe kritik temaslar! BAE, Katar ve Suudi Arabistan...

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mısır'ın Şarm El Şeyh şehrinde devam eden İKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantısı kapsamında peş peşe kritik temaslar gerçekleştirdi. Nebati, BAE, Katar ve Suudi Arabistanlı mevkidaşları ile görüştü.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2022, 16:48 Güncelleme 03 Haziran 2022, 18:47
Hazine ve Makiye Bakanı Nureddin Nebati’den Mısır’da peş peşe kritik temaslar! BAE, Katar ve Suudi Arabistan...

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mısır'ın Şarm El Şeyh şehrinde devam eden İKB Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantısı kapsamında peş peşe kritik temaslar gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohammed bin Hadi Ahmed Abdullah Al Hussaini ile görüştü.

"YATIRIM FIRSATLARI VE İŞ BİRLİĞİ POTANSİYELİNİ GÖRÜŞTÜK"
Twitter hesabından görüşmenin detaylarını paylaşan Bakan Nebati, şunları söyledi:
"Birleşik Arap Emirlikleri Mali İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Mohammed bin Hadi Ahmed Abdullah Al Hussaini ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Ticaretten tarıma, savunma sanayinden sağlık ve turizme kadar geniş bir yelpazede ilerlettiğimiz ikili ilişkilerimizi güçlendirmenin önemine değinerek, finans ve bankacılık sektörleri başta olmak üzere iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ve iş birliği potansiyelini görüştük."

BİR GÖRÜŞME DE KATARLI MEVKİDAŞI İLE
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ile bir araya geldi.

Nebati, Twitter hesabından, Al-Kuwari ile görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Nebati, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ile ülkelerimiz arasındaki yakın temasın ve tesis edilen istişare mekanizmalarının sürdürülmesi, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin güçlendirilmesi hususlarında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Akabinde, küresel ekonomide yaşanan sorunlar, jeopolitik gerginliklerin neden olduğu yüksek emtia fiyatları gibi başlıkları değerlendirerek ortak gündemimizde yer alan konuları detaylı bir şekilde ele aldık."

SUUDİ ARABİSTAN MALİYE BAKANI İLE TEMAS
Nebati, Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Bin Abdullah Al-Jadaan ile de görüştü.

Nebati, "Ülkelerimiz arasındaki ticarete ilişkin tüm engellerin kaldırılması ve yatırımların en üst düzeyde teşvik edilmesi hususlarında istişarelerde bulunarak bölgesel ekonomik entegrasyona ve bölge sathında altyapının geliştirilmesine dikkat çektik." ifadelerini kullandı.

ENDONEZYALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ
Nebati Endonezyalı mevkidaşı ile de görüştü.

Görüşmeyi şu ifadelerle paylaştı:

"İslam Kalkınma Bankası Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları kapsamında görüşmelerimize Endonezya Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sn. Sri Mulyani Indrawati ile devam ettik.

Stratejik iş birliğimizi güçlendirme, ortak hedeflerimiz doğrultusunda ticaret hacmimizi hedeflenen seviyelere ulaştırma ve ülkemizin yatırım potansiyeli hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdik."