FED faiz yükseltirse dolar, altın ne olur, yükselir mi? FED faiz artırırsa bitcoin, borsa ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Dünyanın önde gelen merkez bankalarının mayıs ayı takvimi yoğun olmasa da küresel ekonomi ve finans piyasalarının yönü açısından rehber niteliği taşıyan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı kararların, yılın geri kalanı için para politikaları rotasını çizeceği belirtiliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa bitcoin, borsa ne olur? FED faiz yükseltirse dolar, altın ne olur, yükselir mi? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2022, 21:06 Güncelleme 04 Mayıs 2022, 21:07
FED faiz yükseltirse dolar, altın ne olur, yükselir mi? FED faiz artırırsa bitcoin, borsa ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Son dakika FED faiz kararı hakkında aramalar hız kazandı. Yaşanan gelişmelerin ardından dolardaki son durum merak konusu olacak. Piyasalar Fed'in faizleri 50 baz puan artırmasını beklerken, bankanın böyle bir karar alması durumunda 22 yılın en sert faiz artışına imza atılacağı belirtildi. Piyasalar ise çarşamba günü açıklanacak karara kilitlendi. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa bitcoin, dolar, altın ne olur? FED faiz artırırsa borsa ne olur? İşte merak edilenler!

KARAR AÇIKLANDI!

Son dakika haberi…Piyasalarda haftanın en önemli gündem maddesi Fed faiz kararı açıklaması oldu. 2 gün süren Mayıs 2022 Fed toplantısı ile faiz kararı bugün açıklandı. Fed politika faizini 50 baz puan artırdı. Bununla beraber Fed faiz aralığını %0,25-0,50 düzeyinden %0,75-1,00 seviyesine yükseltmiş oldu. Fed Mart 2022 faiz toplantısında yaklaşık 3 yılın ardından ilk kez 25 baz puan faiz artırımı yapmıştı. Fed toplantısı sonrası, Başkan Jerome Powell faiz kararı değerlendirmesi yaparak bilanço küçültme stratejisi konusunda mesajlar verecek.

Bununla beraber analistler, Fed Başkanı Powell'ın faiz kararı sonrası vereceği mesajların gelecek dönemin para politikası için belirleyici olacağını vurguladı.

PİYASADA İLK TEPKİ!

POWELL: ENFLASYON HEDEFLEDİĞİMİZİN 3 KATI ÜZERİNDE

Nisan ayının son haftasında Uluslararası Para Fonu(IMF) tarafından düzenlenen panelde konuşan Powell, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefinin üç katının üzerinde olduğu bir dönemde faiz oranları yükseltmek konusunda "Bence biraz daha hızlı hareket etmek uygun" şeklinde görüş belirtmişti.

Fed'in 3-4 Mayıs toplantısından önceki son konuşmasını yapan Powell, Fed'in bir çok üyesinin bir veya daha fazla 50 baz puan artırılmasının uygun olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Piyasaların iletişimlerine doğru tepkiyi verdiğini kaydeden Fed Başkanı, "Yüzde 2 enflasyona dönmeye kararlıyız. Bu nedenle daha hızlı hareket etmek uygun; Mayıs toplantısında 50 baz puan artırım artık masada" dedi.