Gram, çeyrek altın yükselir mi, düşer mi? Altın fiyatları neden düşüyor, yükseliyor? ⚡3 Mayıs İslam Memiş altın yorumu bugün son dakika! Altın almalı mı, satmalı mı?

Altın fiyatlarındaki dalgalı grafik hız kaybetmeden devam ederken yatırımcılar bu kafa karışıklığının ne kadar süreceğini merak ediliyor. Altın fiyatlarının seyri hakkında uzmanlardan önemli açıklamalar geldi. Altın ve Para Piyasaları UzmanıAnalisti İslam Memiş, `Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi sorusuna net cevabı verdi. Memiş, "Kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum." ifadelerine yer verdi. Peki, Altın yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın, çeyrek altın, ons altın yükselir mi, düşer mi? Tam, yarım, gram, çeyrek altın fiyatları son dakika eksper yorumları!

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2022, 08:51 Güncelleme 03 Mayıs 2022, 08:51
Gram, çeyrek altın yükselir mi, düşer mi? Altın fiyatları neden düşüyor, yükseliyor? ⚡3 Mayıs İslam Memiş altın yorumu bugün son dakika! Altın almalı mı, satmalı mı?

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları o tarih sonrası hızlıca değişeceği ifade ediliyor. Altın fiyatlarında her geçen gün yaşanan dalgalı grafiğin ardından altın alarak yatırım yapanlar soluğu kuyumcuda alıyor. Yatırım amaçlı altını olanlar ise uzman yorumlarını yakından takip ediyor. Peki, altın neden düşüyor, yükseliyor? Tam, yarım, gram, çeyrek altın fiyatları neden düştü, arttı? İşte İslam Memiş son dakika altın yorumları!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi, altın almalı mı satmalı" sorusunu yanıtlarken, gram altın fiyatları için `Alım fırsatı veren seviyeleri` açıkladı.

İSLAM MEMİŞ, ALTIN FİYATLARI İÇİN YÜKSEK ENFLASYON VE JEOPOLİTİK RİSKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Ons altın, merkez bankalarının faiz artırma sürecine rağmen, küresel büyüme endişeleri, enflasyon, ve Çin tarafındaki Covid-19 tedbirlerinin etkisiyle güvenli liman gömleğini tekrar giydi. Yani uluslararası piyasalarda altın değer kazanıyor.

"ONS ALTIN İÇİN YÜKSELİŞLER DİKKAT ÇEKİCİ"

Burada kısa ve orta vadeli olarak gram altın ve ons altın için ayrı ayrı değerlendirme yapmalıyız. Şimdi altın fiyatları için yükselişi konuşurken ons altın tarafındaki yükselişler dikkat çekici. 1.980-1.995 dolar bant arasında geziniyor.

"ALTIN FED FAİZ KARARI NEDENİYLE 2.000 DOLAR BANDININ ÜZERİNDE KALICI OLAMIYOR"

Ons altın 2.000 dolar seviyesinin üzerinde çok duramıyor. Çünkü Mayıs ayının ilk haftasında Fed faiz kararı var. Muhtemelen tekrar bir baskı gelebilir burada.

"GRAM ALTIN FİYATI 900-940 TL ARALIĞINDA DENGELENME ÇABASINDA"

İçerde gram altın TL fiyatı 900-940 TL aralığında bir dengelenme çabasını görüyoruz. 940 TL üzerinde kalıcı olamıyor. İki kez test etmesine rağmen 900 TL altında da kalıcı olamadı.

"KISA VADEDE 880-900 TL BAND ARALIĞI ALIM FIRSATI VERİR"

Kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum.

Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte hem gram altın hem de ons altın için geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

"SAVAŞ, KÜRESEL ENFLASYON ENDİŞELERİ TAM ALTININ SEVDİĞİ ORTAMLAR"

Altın fiyatlarının sevdiği ortam var şuanda. Bir yanda küresel enflasyon endişeleri bir yandan da Rusya Ukrayna Savaşı`nın etkisiyle jeopolitik riskler var. Dolayısıyla tam altın fiyatları için destek olabilecek ortamdan geçiyoruz. Bu durum altın için yükselişin devamına işaret ediyor.

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI?

Ben satış yönünde vatandaşların heyecanlı karar vermesi taraftarı değilim. Altın genelde yükseldiği için satılmaz. Birşey almak için satılır. Ev, araba alımı gibi" dedi.

GRAM ALTIN 900 LİRANIN ALTINA GERİLEDİ! İSLAM MEMİŞ 'ÇOK RİSKLİ BULUYORUM' DİYEREK O TARİHİ BELİRTTİ

"Geride bıraktığımız haftada altın, gümüş, pariteler ve Bitcoin doğrultusunda yaşanan düşüşler amacıyla bir final olduğunun mesajını vermiştim" diyen İslam Memiş, "Bildiğiniz gibi Nisan'da 4 kez kademeli alım yapmayı, alım işini Mayıs'a bırakmayacağımı, Mayıs-Temmuz aylarında yeni zirveler amacıyla bekleme moduna geçeceğimi sık sık ifade etmiştim. Dolar karşısında aşırı değer kaybeden bu fiyatlamalar benim nazarımda dip seviyelerdir. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları benim bekleme ayımdır. Sürpriz geri çekilmeler olursa bütün imkanlarımı kullanıp ek etmek amacıyla çaba göstereceğim" ifadelerini kullandı.


"Fed ardından yatırımcılar neye göre nasıl karar vermeli?" sorusuna da cevap veren İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Fed 75 baz puan faiz artırır, Fed Başkanı Powell şahin ton da bir açıklama yaparsa;

küresel borsalarda sert satışlar, dolar varlıklarında sert yükselişler, emtia ve kripto paralarda düşüşler devam eder. Fed 50 baz puan faiz artırır, Fed Başkanı Powell güvercin ton da bir açıklama yaparsa; küresel borsalar toparlar, dolar varlıkları geriler, emtia ve kripto paralar yükselişe geçer, piyasalar rahatlar. Günümüz küresel ekonomik koşulları, jeopolitik riskleri ve belirsizlikleri göz önünde bulundurduğumuzda Mayıs-Temmuz aralığını olabildiğince riskli gördüğümü belirtmek isterim."

📌CANLI altın fiyatlarını öğrenmek için tıklayın!