KİMPUR borsada hangi tarihte işlem görecek? Kmpur halka arz sonuçları açıklandı mı? KİMPUR borsa kodu ve hisse fiyatı nedir?

Kmpur halka arz sonuçları açıklandı mı? KİMPUR borsada hangi tarihte işlem görecek? KİMPUR borsa kodu ve hisse fiyatı nedir? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan şirketlerden biri olan KİMPUR şirketi ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2022, 14:20 Güncelleme 30 Nisan 2022, 14:20
KİMPUR borsada hangi tarihte işlem görecek? Kmpur halka arz sonuçları açıklandı mı? KİMPUR borsa kodu ve hisse fiyatı nedir?

İÇİNDEKİLER

Tüm illerden vatandaşlar özellikle halka arz firmalarını takip eden yarışmacılar ekonomi gündeminde Kmpur halka arz sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtını sıklıkla araştırıyor. Suni deri, ayakkabı tabanı, kauçuk, yapıştırıcı ve boya sektörlerine hammadde tedariki sağlayan Kimteks Kimya şirketi 1983 yılında hizmete başladı. Halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yapan ve başvurusu onaylanan KİMPUR borsada hangi tarihte işlem görecek? KİMPUR borsa kodu ve hisse fiyatı nedir?

KİMPUR HALKA ARZ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Kimpur Kimteks halka arz işlemleri 20-21-22 Nisan tarihlerinde yapıldı. Hisse kodu "KMPUR" olarak belirlenen Kimteks'in talep toplama fiyatı ise 29,00 TL olarak belirlenmişti. Halka arz sonuçları.ile ilgili açıklama henüz gelmedi.

Şirket: Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Halka Arz Şekli: Sermaye Artırımı (%35) ve Ortak Satışı (%65)

Halka Arz Yöntemi: "Sabit Fiyat ile Talep Toplama" – Oransal Dağıtım

Halka Arz Edilecek Hisseler: 3.000.000 TL (ek satış dahil 37.950.000 TL)

Sermaye: 110.000.000 TL (mevcut) - 121.550.000 TL (arz sonrası)

Halka Açıklık Oranı: %27,15 (ek satış olursa %31,22)

Halka Arz Fiyatı: 29,00 TL

Halka Arz Büyüklüğü: 957 milyon TL (ek satış olursa 1100 milyon TL)

Halka Arz Sonrası Piyasa Değeri: 3,52 milyar TL

İşlem Görme Yeri: Borsa İstanbul A.Ş.

Fiyat İstikrarı: Fiyat istikrarı payların Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün olarak planlanmaktadır.

Satmama Taahhütü: Şirket ve Ortaklar, Şirket'in birincil halka arzını takiben, halka arz edilen payların Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 12 ay boyunca satmama taahhüdü vermiştir.

KİMPUR HAKKINDA

1983: Kimteks Kimya, suni deri, ayakkabı tabanı, kauçuk, yapıştırıcı ve boya sektörlerine hammadde tedariki sağlanması amacıyla kurulmuştur.

1999: Poliüretan Sistem Evi yatırımı ile Ayakkabı Taban Sistemleri, Esnek Köpük Sistemleri, Sert Köpük Sistemler, Polyester Polioller ve Case Kaplama, Yapıştırıcı, Mastik ve Elastomerleri'de içeren 5 ana ürün grubunda üretim, satış ve dağıtıma Hadımköy tesisinde başlamıştır.

2008: Üretim tesisi Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmıştır. Halen üretime Gebze'deki tesiste devam edilmektedir.

2009: Devam etmekte olan ayakkabı sektörünün yanı sıra izolasyon paneli ve beyaz eşya sektörü için izolasyon amaçlı sert köpük sistemleri geliştirilerek ürün grubuna eklenmiştir.

2010: Otomotiv ve mobilya endüstrisinde kullanılmak üzere esnek köpük sistemleri (FLEX) geliştirilmiş olup ürün grubuna eklenmiştir.

2015: Kimteks Kimya, iki iş grubunda iki farklı firma olarak devam etme kararı alarak asimetrik bölünme işlemi ile poliüretan iş kolunu Kimpur şirketi altında yürütme kararı aldı. Kimteks Kimya hammadde distribütörlük ve dağıtım faaliyetlerine devam etmektedir.

2016: Kimteks Poliüretan, "Yeniden Yapılanma – Değişim" programı başlatmış olup 26 kişilik Ar-Ge ekibi kurulmuştur.

2020: Poliüretan hammadde satışları başlatılmıştır.

2021: EVA ürün grubunda üretim faaliyeti göstermek üzere Kimplast firmasının kuruluşu gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Avrupa'da faaliyetleri genişletmek amacıyla bir şirket satın alınması için karar alınmıştır. Malta merkezli olmak üzere %100 Kimpur iştiraki olan Kimpur Malta kurulmuştur.