Bağkur bayram ikramiyeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli ikramiyeleri neden yatmadı? 4B 1.100 TL Emekli ikramiyeleri tahsis no sorgulama!

Emekli bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı milyonlarca emekli tarafından araştırılmaya başlandı. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala 1100 TL bayram ikramiyesinin ne zaman yatırılacağına ilişkin meraklı bekleyiş sürüyor. 27 Nisan'da yatırılmaya başlanan ikramiyelerin ardından Bağkur'luların ikramiye ödemelerinin yatıp yatmadığı merak edildi. Peki, emekli ikramiyeleri ne zaman yatar? Bağkur bayram ikramiyeleri yattı mı, ne zaman yatacak? 4B 1.100 TL Emekli ikramiyeleri tahsis no sorgulama!

Giriş Tarihi 28 Nisan 2022, 08:47 Güncelleme 29 Nisan 2022, 09:08
Bağkur bayram ikramiyeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli ikramiyeleri neden yatmadı? 4B 1.100 TL Emekli ikramiyeleri tahsis no sorgulama!

İÇİNDEKİLER

1100 TL emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Milyonlarca emekli, Ramazan Bayramı öncesi yatacak ikramiyeler için bekleyiş içerisinde. Emeklilere 1.100 lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Peki, Bağkur bayram ikramiyeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli ikramiyeleri neden yatmadı? 4B 1.100 TL Emekli ikramiyeleri tahsis no sorgulama!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 ÖDEME TARİHLERİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle: 4/a'lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b'li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c'li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

KİM NE KADAR EMEKLİ İKRAMİYESİ ALIYOR?

Emekliler geçtiğimiz yıl gelen 100 liralık zam ile emekli bayram ikramiyesini 1.100 TL olarak almaya başladı. Bu yılda aynı şekilde ödeme alınacak. Dul aylığı alanlara ise 550 lira Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

*Kimler ikramiye ödemesini alabiliyor?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

*İkramiye için başvuru gerekiyor mu?

Hayır emeklilerin ikramiyeleri için bir başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. Ödemeler otomatik olarak emekli maaşı aldıkları hesaplara yatırılacak. Bu konuda bazı dolandırıcılar emekliler ile irtibata geçiyor. Hiç kimseye bilgilerinizi vermeyin. Zaten otomatik olarak ikramiyeler yatırılıyor, bir işlem yapılmasına da gerek yok.

*Emekli maaşı olarak 2 aylık alanlar ne yapacak?

Eşinden ve kendi emekliliğinden dolayı iki maaş alanlarda 2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Böylece ikramiye tek bir dosya üzerinden ve bir adet verilmiş olacak.

*İkramiyelerden bir kesinti yapılabiliyor mu?

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamıyor. Ayrıca bu ödemeler emeklinin borcu olsa dahi haciz konusu yapılamıyor.