Başkan Erdoğan duyurdu! 2B arazileriler ve çiftçi için hazine arazisi kiralama imkanı...

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından önemli kararları duyurdu. Erdoğan 2B arazilerinin satışının 31 Aralık'a kadar uzatıldıdığını duyuran Erdoğan çiftçiye de müjde verdi. Erdoğan, "3 yıl süreyle Hazine taşınmazını kullanan çifçtilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanını getiriyoruz. 10 yıllık süreyi dolduranlar satın alabilecektir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2022, 20:20 Güncelleme 12 Nisan 2022, 22:13
Başkan Erdoğan duyurdu! 2B arazileriler ve çiftçi için hazine arazisi kiralama imkanı...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşından ekonomiye kadar birçok meseleye ilişkin bilgi veren Erdoğan 2 önemli kararı da vatandaşlarla paylaştı.

2B ARAZİLERİNİN SATIŞINDA SÜRE UZATILDI
2B arazilerinin satışıyla ilgili vatandaşlara müjde veren Erdoğan, "Vatandaş ve kamu arasındaki mülkiyet tartışmasına son vermek için 2B arazilerinin satışıyla ilgili başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan çiftçileri yakından ilgilendiren bir kararı da duyurdu.

ÇİFTÇİLERE 'HAZİNE TAŞINMAZLARI'
Erdoğan şunları söyledi:

"Aynı şekilde tarım amaçlı kullanılmak üzere çiftçilerimize ecrimisil bedelinin yarısına 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirdiğimiz hazine taşınmazlarında da başvuru süresini kaldırıyoruz. 2020 yılı başından itibaren 3 yıl süreyle hazine taşınmazını kullanan çiftçilerimize başka şart aramadan bu araziyi kiralama imkanı getiriyoruz.

10 YILLIK SÜREYİ DOLDURAN SATIN ALABİLECEK
Süresi bitenler, araziyi yeniden kiralayabilecek. 10 yıllık süreyi dolduranlar da satın alabilecektir. Hazine arazileri üzerindeki tarımsal üretimin devamlılığını sağlamayı amaçlayan bu düzenlemenin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN