Kredi borcuna güvence! Şirketler borcu kapattı... İşte tüm detaylar

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) Başkanı Atilla Benli açıklamalarda bulunarak, "Sevdiklerimizi biz olmadığımızda da korumak, hastalık, kaza gibi talihsiz olaylar neticesinde oluşabilecek sakatlıklara karşı hazırlıklı olmak, hayat sigortasıyla mümkün" açıklamasında bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2022 Güncelleme 08 Nisan 2022, 06:59
Kredi borcuna güvence! Şirketler borcu kapattı... İşte tüm detaylar

İÇİNDEKİLER

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) üye şirketlerden derlediği bilgilere bakıldığında, hayat sigortası şirketleri 2021 yılında bildirilen 132 bin vefat sonucu, sigortalıların 1.6 milyar lira kredi borcunu kapattı. Bu tutar, 2020 yılında 1.3 milyar olmuştu. Tazminatlardaki yüzde 23 artışa karşılık kredi pazarındaki düzenlemeler ile paralel olarak kredi başına ortalama primler bir önceki yıla göre ortalama yüzde 8 civarında azaldı. TSB Başkanı Atilla Benli, en önemli varlığın hayat olduğunu belirterek, "Sevdiklerimizi biz olmadığımızda da korumak, hastalık, kaza gibi talihsiz olaylar neticesinde oluşabilecek sakatlıklara karşı hazırlıklı olmak, hayat sigortasıyla mümkün. Bu talihsiz olaylar manevi açıdan olduğu kadar maddi açıdan da bireylerde, ailelerde büyük sıkıntılara yol açıyor. Bugün, ülkemizde herkes için uygun bir hayat sigortası ürünü mevcut ve herkesin hayat sigortası ile olası riskleri güvence altına almaya ihtiyacı var. Hayat, sigortasız olmaz" ifadelerini kullandı. Hayat sigortasının birçok faydası olduğunu vurgulayan Atilla Benli, söz konusu sigortanın kapsamına ilişkin şunları kaydetti: "Hayat sigortaları; kaza veya hastalık sonucu fiziksel engellerin oluşması durumunda maddi olarak hayat standardınızı devam ettirmenizi, vefat durumunda ise sevdiklerinize bir birikim bırakmanızı sağlar. Bununla birlikte çocuklarınızın eğitimlerinin tamamlanması için maddi destek sunar. Poliçe kapsamına giren bir kaza veya hastalık sonucunda ortaya çıkan tedavi giderlerinizi öder. Sigorta türlerinin çoğu, belli bir coğrafya için geçerliyken, hayat sigortaları tüm dünyada geçerlidir. Öte yandan tüm bu hayat ürünleri için ödediğiniz primleri belirli tutarlarda vergi matrahından da düşebilirsiniz."



42,8 MİLYAR TL TAZMİNAT
Salgının yanı sıra sel felaketleri ve orman yangınlarının da etkisiyle 2021'in Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirten TSB Başkanı Atilla Benli, şunları kaydetti: "İyi günde ve kötü günde, uzun süreli bir paydaş olarak sigortayı vatandaşımıza daha görünür kıldığımız için mutluluk duyuyoruz. Pandeminin yanında sel felaketleri ve orman yangınları nedeniyle ülke olarak büyük acılar yaşadık. Sektör olarak bu süreçlerde hızla aksiyon aldık, 4 bine yakın dosya için 510 milyon TL'yi aşan hasar ödemesi yaptık. 2021 yılı üçüncü çeyreğinde toplam üstlenilen tazminat 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 36 yükselişle 42.8 milyar TL'yi aştı."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN