İhtiyaç sahibi olan yüzde 40 engellilere ve annesi babası olmayan çocuklara ayda 1.474 TL maaş

İhtiyaç sahibi olan yüzde 40 ve üstü engelliler ile annesi ya da babası olmayan çocuklara yardım eli uzatılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, aylık bin 474 lira maaş bağlıyor. İşte sizler için derlediğimiz 4 Nisan tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2022 Güncelleme 04 Nisan 2022, 06:59
İhtiyaç sahibi olan yüzde 40 engellilere ve annesi babası olmayan çocuklara ayda 1.474 TL maaş

İÇİNDEKİLER

Yüzde 40 ve üzeri engeli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler ile annesi ya da babası olmayan maddi durumu yetersiz çocuklara, Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı ile destek veriyor. Desteğin tutarı da aylık bin 474 lira 7 kuruş. Bu aylıktan yararlanmak için engelli veya yetimin; sosyal güvencesinin olmaması, herhangi bir gelir veya aylığının bulunmaması, mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması, gelir getirici taşınır ve taşınmaz malının mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi gerekiyor. Aylık alanların vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, aylığın aralıksız 3 ay alınmaması halinin tespitini takip eden ay başından itibaren aylık kesiliyor.

NASIL BAŞVURULUYOR?
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler, başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise engelini belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabiliyor.



SALATA LÜKS OLDU!
Market ve pazarda yeşillik fiyatları cep yaktı. Markette göbek marulun adedi 21.90, kıvırcık marul da 20.90 lirayı gördü. Dereotunun demetine 10.90, maydonoza 9.99 liraya varan etiketler konulurken, tüketiciler boyutların da küçüldüğünü belirtti. 21.90 liralık göbek marulun elma büyüklüğünde olduğunu belirten tüketiciler, tepkilerini "Birkaç tanesinden ancak salata olur. Maydanoz ve dereotu demetleri de yarı yarıya küçüldü" sözleriyle dile getirdi.



YAĞ DAVASI!
Tarım Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda ayçiçek yağı stoğu kalmadığını ileri sürerek fiyatların hızla yükselmesine neden olduğu gerekçesiyle Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında Türk Ceza Kanunu 237. maddede yer alan 'fiyatları etkileme suçu' kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sunulan dosyaları inceleyecek olan Savcılık, davaya dönüştürebilecek.
Barış ŞİMŞEK



10 YILIN REKORU
Borsa İstanbul, yılın ilk çeyreğinde yatırımcısının yüzünü güldürdü. BIST 100 endeksi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 20.22 değer kazanarak son 10 yılın en iyi ilk çeyrek performansını gösterirken; analistler, kısa dönemde yeni rekorlar kırılabileceğini söylüyor. Endekste 2.350- 2.500 puan bölgesine doğru bir yükseliş yaşanabileceği belirtiliyor. Çeyreklik bazda 2019'dan bu yana ilk kez üst üste 3 çeyreği artışla tamamlayan BIST 100 Endeksi, Mart ayında haftalık kapanış rekoru da kırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN