Milyonların gözü 10 Mayıs'ta: Emekliye ek gösterge zammı! İkramiyelerde 30 bin liraya varan farklar

3600 ek gösterge için 10 Mayıs’ta yapılacak 3. toplantıya kadar teknik çalışmaların süreceğini belirten Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, ‘Memur maaşları artacak. Emekli maaşlarında bin, ikramiyelerde 30 bin liraya varan farklar oluşacak’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2022 Güncelleme 25 Mart 2022, 09:22
Milyonların gözü 10 Mayıs’ta: Emekliye ek gösterge zammı! İkramiyelerde 30 bin liraya varan farklar

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmaları sürerken; bu amaçla oluşturulan komisyonda yer alan Memur-Sen'in Başkanı Ali Yalçın, yol haritasına ilişkin detayları açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'yla 3600 ek gösterge konusunu görüştüklerini belirten Yalçın, "2'nci toplantıyı bitirdik. 3'üncü toplantımız 10 Mayıs'ta gerçekleşecek" dedi.

12 BAKANLIKLA BULUŞMA


Yalçın, o zamana kadar 12 ayrı bakanlıkla bir araya gelme süreci olacağını, bu süreçte hizmet kollarına ilişkin teknik ekiplerinin Çalışma Genel Müdürlüğü ile bir araya geleceğini kaydederek, "3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız" diye konuştu.

Ek göstergelerin memurlara ve emeklilere nasıl yansıyacağına ilişkin de Yalçın, şu bilgileri verdi:

MAAŞLAR ARTACAK


"Ek göstergelerin hayata geçmesi durumunda memurların maaşları artacak, emekli olanların da emekli maaşları artacak. Emekli ikramiyelerinde 30 bin lira bir fark olacak.

Emekli maaşında da bin liraya varan farklar meydana gelecek. Bu da bir emekli zammı anlamına geliyor. Ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya, konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz."

'SÖZLEŞMELİYE KADRODA KARARLIYIZ'


'Sözleşmeli', 'süreli sözleşmeli', 'kadrolu' gibi farklı istihdam türlerinin kamudaki çalışma barışını zorladığını, bozduğunu söyleyen Yalçın, "Son toplu sözleşmede kadro talebimizin 2022'de çalışılıp tamamlanması konusunda bir masa kararı aldık" dedi.

Masanın tarafı olarak çalışmanın tamamlanması için Çalışma Bakanlığı ile bir araya geleceklerini ifade eden Yalçın, kadro taleplerinin sağlanması için bütün gayreti göstereceklerini dile getirdi. Yalçın, Bunun için de iddialıyız, kararlıyız" ifadesini kullandı.