18 aylık maaşını almayı unutmayın! SGK detayları duyurdu: Kanser hastasına 18 ay maaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanser nedeniyle önemli sağlık sorunlarıyla mücadele eden vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Kanser tedavisinde ilave ücret almayan, 822 ilacın bedelini karşılayan SGK, 18 aya kadar malullük aylığı imkanı da sağlıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2022 Güncelleme 25 Mart 2022, 07:06
18 aylık maaşını almayı unutmayın! SGK detayları duyurdu: Kanser hastasına 18 ay maaş

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanser nedeniyle önemli sağlık sorunlarıyla mücadele eden vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Kanser hastalarının radyoterapi, kemoterapi, radyoizotop ve cerrahi işlemlerinden ilave ücret almayan SGK, hastalığa yönelik koruyucu sağlık hizmetinden malullük aylığına kadar birçok konuda destek sağlıyor.

Hastaların kanser tedavisi ve ilaç giderlerini karşılayan SGK, tüm bu kalemler için geçen sene yaklaşık 10 milyar lira harcadı.

Kanser tedavisinde Sağlıkta Uygulama Tebliği'nin (SUT) eki listelerde sayılan işlemlerde ilave ücreti kaldıran SGK, geri ödeme listesindeki 822 kanser ilacının bedelini de karşılıyor.

SGK'nın kanser hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında aşılama, ilaçla koruma, erken tanı, iyi beslenme ve sağlık eğitimi gibi kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri de bulunuyor.

Evde sağlık hizmeti alan kanser hastalarının muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip gibi işlem bedelleri de SGK tarafından karşılanıyor.

Yol, gündelik ve refakatçi giderlerinin ödemesi de SUT kapsamında SGK tarafından ödeniyor. Kanser hastaları malulen emekli olabiliyor.

İlk teşhisten itibaren SGK'ya başvurulması durumunda 10 yıl sigortalılık, 1800 gün sigorta primi ve çalışma gücünün yüzde 60'ında kayıp halinde kanser türüne göre 18 aya kadar malullük aylığı bağlanıyor.