FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 Mart ayı FED faiz kararı beklentisi nedir? FED toplantısı hangi tarihte gerçekleşecek?

Tüm illerden vatandaşlar ekonomi gündeminde yoğun bir şekilde FED faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını araştırıyor. Küresel piyasaları yakından etkileyen FED toplantısı hangi tarihte gerçekleşecek? Heyecan dolu geri sayımın başladığı toplantının tarihinin yanı sıra 2022 Mart ayı FED faiz kararı beklentisinin ne olduğuna dair bilgiler de merak konusu oldu. Rusya Ukrayna savaşından piyasalar da yakından etkilendi, peki güncel FED faiz kararı ile ilgili son gelişmeler neler?

Giriş Tarihi 14 Mart 2022, 14:26 Güncelleme 14 Mart 2022, 14:28
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 Mart ayı FED faiz kararı beklentisi nedir? FED toplantısı hangi tarihte gerçekleşecek?

İÇİNDEKİLER

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022 Mart ayı FED faiz kararı beklentisi nedir? FED toplantısı hangi tarihte gerçekleşecek? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Ekonomi gündeminde gözler FED toplantısına çevrildi ve faiz kararı ile ilgili güncel gelişmeler merak konusu oldu. Altın, dolar gibi piyasaları yakından etkileyecek olan bu kararın ne olacağı merak ediliyor. İşte bilgiler...

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı söz konusu toplantının ardından kamuoyuna duyurulacak. Toplantı; 15 - 16 Mart tarihlerinde yapılacak.

Küresel pay piyasaları, Rusya-Ukrayna savaşının artırdığı belirsizliklerle karışık seyrederken, gelecek hafta gözler Rusya-Ukrayna savaşından gelecek haberlerle birlikte ABD Merkez Bankası (FED) başta olmak üzere küresel merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi.

Rusya-Ukrayna savaşıyla artan jeopolitik riskler bu hafta da varlık fiyatlamalarında baş rolü oynarken, konuya ilişkin gelişmeler önemini sürdürüyor.

ABD'nin Rusya'dan petrol ve petrol ürünlerini yasaklamasıyla nisan vadeli kontratlarda Brent petrolün varil fiyatı 139,1 dolarla son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, sorunun diplomasi yoluyla çözülmesi için adımlarla petrol kazançlarını geri verdi.

Petroldeki gerilemede Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran ve Venezuela'nın arza katkı sağlayacağı haberleri de etkili oldu.

Hafta içinde Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısında bir araya gelirken, toplantıdan somut bir sonuç alınamadı.