Kira fiyatları dudak uçuklatıyor! Eşyalı yazlıklar Aylık 300 bin lirayı buldu

Eşyalı yazlıklar için kiralık ilanları artışa geçti. Aylık 300 bin, sezonluk 675 bin liraya kadar çıkan kiralar dudak uçuklattı. Depozito ve aidat masrafı da çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2022 Güncelleme 01 Mart 2022, 06:59
Kira fiyatları dudak uçuklatıyor! Eşyalı yazlıklar  Aylık 300 bin lirayı buldu

İÇİNDEKİLER

Mart ayına geçişle birlikte yavaş yavaş yaz tatili planları yapılmaya başlanırken; pandeminin gözdesi olan yazlıklar için kiralık ilanları da artışa geçti. Ege ve Akdeniz sahillerindeki çok sayıda yazlık için emlak sitelerinde kiralık ilanı verildiği görüldü. Fiyatlar da dudak uçuklattı. Pahalılıkta başı Bodrum ve Çeşme çekerken; eşyalı yazlıklar için aylık 300 bin liraya varan kiralar istendiği görüldü. Üstelik tek ay kiralama yapılmayacağının da altı çizildi. İlanlarda aidatlara da yer verildi. Aylık 2 bin 500 liraya varan aidata dikkat çekildi.



FİYATLAR 2 AY ZİRVEDE
Haziran-Eylül arası dönem için eşyalı yazlıklarda aylık kiralar ağırlıklı olarak 20 bin-60 bin lira aralığında değişirken, Temmuz ve Ağustos'ta fiyatların zirve yaptığı görüldü. Mayıs- Haziran ile Temmuz-Ağustos rakamları arasında ise neredeyse 2 kata varan farklar ortaya çıktı.



DEPOZİTO DA VAR
Sezonluk yazlık ilanlarına bakanlar ise 675 bin liraya varan kira rakamlarıyla karşı karşıya kaldı. Günlük ya da haftalık yazlık kiralama imkanları da sunulurken, günlük fiyatlar Bodrum'da bin 200 liradan başlıyor. Çeşme'de ise günlük kiralama için en az 350 lira talep ediliyor. Yazlık kiralayarak tatil yapmak isteyenlerden ayrıca depozito da isteniyor. Bunun tutarı da kiraya göre değişiyor.



YAKLAŞTIKÇA ARTACAK
Sektör yetkilileri, yaz ayları yaklaştıkça fiyatların daha da yükseleceğinin altını çiziyor. Erken davrananın daha hesaplı kiralama yapabileceğini belirten emlakçılar, tarih yaklaştıkça istenen özellikte ev bulmanın da güçleşeceğini söylüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN