Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son dakika duyurdu! Sosyal yardımlarda doğal gaz desteği de olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez resmi sosyal medya hesabından vatandaşları sevindirecek bir açıklamaya imza attı. Buna göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu ve herkesin merakla beklediği doğal gaz desteğini sosyal yardımlar kapsamındaki ısınma desteğine dahil edildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2022, 21:17 Güncelleme 13 Ocak 2022, 21:17
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son dakika duyurdu! Sosyal yardımlarda doğal gaz desteği de olacak

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez resmi sosyal medya hesabından vatandaşları sevindirecek bir açıklamaya imza attı.

DOĞALGAZI DA İÇERİSİNE ALACAK


Bakan Dönmez paylaşımında "Sosyal destek olarak verilen ısınma yardımının kapsamı doğalgazı da içerisine alacak şekilde genişletildi. Bugün, @tcailesosyal Bakanımız Sn. @deryayanikashb ile konu hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İnşallah en kısa zamanda uygulama hayata geçirilecek." ifadelerine yer verdi.

BAKAN DERYA YANIK DA DUYURMUŞTU


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da konuya ilişkin "Bu kapsamda ısınma gideri olarak kömür yardımı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 1,8 milyar lira değerinde kömür yardımı yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğal gaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğal gaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğal gaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğal gaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz." şeklinde konuşmuştu.

ÖDEMELER MART AYINDA
Yanık, şunları kaydetti:

Ülkemizde farklı iklim şartları bulunuyor. Haliyle ısınma desteğinin de bölgesel olarak farklılık göstermesi gerekiyor. Bunun için ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Tamamen teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım ölçeği çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlayacağız.

Doğal gaz desteği ödemelerinde teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Doğal gaz desteğinde başvurular şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz.

Yanık, doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen hanelerin, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabileceğini belirtti.