Memur maaşı gelir ve damga vergisi hesaplama! Gelir ve damga vergisi nedir? 2021 Memur gelir vergisi dilimleri ve yüzdeleri!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Kabinenin gündeminde genellikle ekonomik konular yer aldı ve toplantıda önemli kararlar alındı. Başkan Erdoğan memur maaşlarından alınan gelir ve damga vergisiyle ilgili alınan bir kararı da duyurdu. Peki, 2021 memur gelir vergisi dilimleri ve yüzde hesaplama nasıl yapılır? İşte memur maaşı gelir ve damga vergisi hesaplama işlemi

Giriş Tarihi 21 Aralık 2021, 11:35 Güncelleme 21 Aralık 2021, 11:35
Memur maaşı gelir ve damga vergisi hesaplama! Gelir ve damga vergisi nedir? 2021 Memur gelir vergisi dilimleri ve yüzdeleri!

İÇİNDEKİLER

Memur maaşı gelir ve damga vergisi hesaplama hakkında araştırmalar artışa geçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün ülke gündemindeki konuları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Toplantıda görüşülen önemli konular arasında memur maaşlarından alınan gelir ve damga vergisi de yer aldı ve ilgili bir karar duyuruldu. Peki, memur maaşı gelir ve damga vergisi kalktı mı? Damga ve gelir vergisi ne kadar? İşte hesaplama işlemi

MEMUR MAAŞI GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALKTI MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Memurların maaşlarından alınan gelir ve damga vergisinin kaldırıldığını belirterek, "Memurlarımızın da fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRETTEN DE KALDIRILMIŞTI

Ücretliler üzerinden gelir vergisi, sosyal güvenlik primi, işsizlik sigortası primi ve damga vergisi olmak üzere 4 farklı kesinti yapılıyordu. Bu vergilerden 2'si için sevindirici haber geldi. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırılmıştı.

Erdoğan, vergi için verilen kararı "Vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Yılbaşı itibariyle gelir vergisi ve damga vergisini asgari ücretten kaldırıyoruz. 450 TL'lik yüksek işveren kesimini, kurtarmış oluyoruz." sözleriyle duyurmuştu.

GELİR VERGİSİ NEDİR?

Bireylerin gelirleri üzerinden alınan vergi türüdür. Gelir bir gerçek şahsın bir takvim yılı içerisinde elde etmiş olduğu kazanç ve iratların safi tutarı olmaktadır.

DAMLA VERGİSİ NEDİR?

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir.