15 Aralık 2021 evde bakım maaşı yatan iller güncel liste: Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak?

15 Aralık 2021 evde bakım maaşı yatan iller güncel liste hakkında yapılan araştırmalar artışa geçti. Konu hakkında yapılan araştırmalar sabahın ilk saatleriyle birlikte artışa geçti. Aylık alan vatandaşlar ve aileleri konu hakkında yapılacak olan açıklamaya odaklandı. Bilindiği üzere maaşların yatırılıp yatırılmadığına dair sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden ya da SMS ile rahatlıkla yapılıyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 15 Aralık 2021, 08:24 Güncelleme 15 Aralık 2021, 08:24
15 Aralık 2021 evde bakım maaşı yatan iller güncel liste: Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Evde bakım maaşının yatırıldığı iller merak ediliyor. Aralık ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde evde bakım maaşının yatırıldığı iller merakla araştırılıyor. Ödeme alan vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden bu yana konu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılıp yapılmadığı da akıllarda yer alıyor. Peki, 15 Aralık 2021 evde bakım maaşı yatan iller güncel liste açıklandı mı? Evde bakım parası yattı mı, ne zaman yatacak? İşte o sorunun cevabı...

15 ARALIK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Evde bakım maaşının Aralık ayı ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor. Bu destek ödemesi, her ayın 15'i ile 30'u arasında gerçekleştirilmektedir.

2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya ulaştı.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.