SON DAKİKA: Merkez Bankası'ndan dövize bir müdahale daha! Piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale...

Son dakika haberleri... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yüksek döviz kurlarına bir kez daha müdahale etti. Merkez Bankası, geçtiğimiz gün de satım yönünden müdahale etmişti.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2021, 13:33 Güncelleme 03 Aralık 2021, 14:27
SON DAKİKA: Merkez Bankası’ndan dövize bir müdahale daha! Piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale...

İÇİNDEKİLER

Son haftalarda döviz kurlarındaki sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın arka arkaya hamleleri geliyor.

"SATIM YÖNÜNDEN MÜDAHALE..."
Merkez Bankası'nın açıklaması şu şekilde: Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

NE OLMUŞTU?
1 Aralık 2021 günü Merkez Bankası'ndan 7 yıl sonra ilk müdahale gelmişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN DÖVİZ KURUNA MÜDAHALE
TCMB, Doğrudan Döviz Müdahalesine İlişkin Basın Duyurusu paylaşmıştı.

Açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

DÖVİZ KURLARINA KARŞI BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ
Merkez Bankası, 1 Aralık günü bir açıklama daha yaparak "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle Borsa İstanbul Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası nezdinde işlem yapılmaya başlanmıştır." demişti.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA
Başkan Erdoğan, o gün müdaheleye ilişkin "Merkez Bankası yasasında var. Müdahale etmesi gerekiyorsa yapar" dedi. Erdoğan asgari ücretle de ilgili "Asgari ücrette çok büyük bir artış olacak" demişti.

Merkez Bankası'nın açıklaması sonrası dolar/TL 13,10 civarında değerleniyor.

Euro/TL ise 14,80 civarlarından işlem görüyor.

FAİZ MESAJI
Öte yandan Başkan Erdoğan, konuk olduğu yayında düşük faiz politikası temelli yeni ekonomi modelinin hedeflerini anlattı.

Başkan Erdoğan, "Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz" dedi.