Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan kritik görüşme sonrası önemli açıklama

Son dakika haberleri... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve banka genel müdürleriyle görüştü. Kavcıoğlu kritik görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, "Faiz indirimleri konusunda bilgilendirdik. Sektör birbiriyle güçlü bir şekilde iletişim içerisinde. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Görüşme olağanüstü bir toplantı değil, daha önce planlanmıştı." dedi.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2021, 17:30 Güncelleme 25 Kasım 2021, 23:10
Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan kritik görüşme sonrası önemli açıklama

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun banka genel müdürleriyle görüştü.

İstanbul Etiler'de bulunan Türkiye Bankalar Birliği'ndeki toplantıya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, HSBC Türkiye Ceo'su Selim Kervancı, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ'un da aralarında bulunduğu banka müdürleri ve yöneticileri katıldı.

Görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Şahap Kavcıoğlu, "Değerlendirmeler yapıldı, ekonomik gelişmeler görüşüldü. Bankacılık sektörümüz çok güçlü, genel değerlendirmelerimiz bu yönde" dedi.

Kavcıoğlu, "Faiz indirimleri konusunda bilgilendirdik. Sektör birbiriyle güçlü bir şekilde iletişim içerisinde. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Görüşme olağanüstü bir toplantı değil, daha önce planlanmıştı." dedi.

İşte Kavcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
* Biz zaten dönem dönem Bankalar Birliği Başkanlığı'nda durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi.
Bankacılık sektörümüz çok güçlü. Banka Genel Müdürlerimizle karşılıklı görüşlerimizi değerlendirdik.

* İyi bir görüşme oldu. Biz zaten normalde de iletişim halindeyiz. Herhangi bir problem yok. Bankacılık sektörü Türkiye ve dünyada en güçlü şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

* Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri, yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılın değerlendirilmesi. MB BDDK'dan karşılıklı görüş alışverişi alındı.

* Her şey kendi içerisinde arkadaşlarla konuştuk. Faiz indirimleri olsun diğer konular olsun bilgilendirme yaptık. Taleplerini taleplerimizi değerlendirip her zaman olduğu gibi süreç içinde değerlendirdik, değerlendiriyoruz.

* Bu toplantı daha önceden planlandı. Sonradan olan bir toplantı değil.

* Bankacılık sektörü şu an Türkiye'nin en güçlü sektörlerinden bir tanesi. Yaşanan volatilenin üstünden gelecek bir sektörümüz var.

"SAĞLIKSIZ FİYAT OLUŞUMLARI GÖZLENMEKTEDİR"
Öte yandan Merkez Bankası'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir. Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir.

Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir." denildi.

"İKTİSADİ TEMELLERDEN TAMAMEN UZAK"
Açıklamanın devamında, "Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur" ifadelerine yer verildi.