TÜBİTAK'ın çağrısına kulak veren yaşadı! Devletten girişimcilere 75 milyon TL destek

TÜBİTAK, hızla ürüne dönüşebilecek Ar-Ge projelerini destekleyecek. 3 çağrıyla 75 milyon lira destek verilecek. Girişimcilerin proje başvuruları 12 Kasım’a kadar alınacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2021 Güncelleme 02 Kasım 2021, 06:59
TÜBİTAK’ın çağrısına kulak veren yaşadı! Devletten girişimcilere 75 milyon TL destek

İÇİNDEKİLER

Hızla ürüne dönüşebilecek ve yüksek ticarileşme potansiyeline sahip Ar-Ge projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

TÜBİTAK, 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrıları'nın başvuru süresini uzattı.

1707 Sipariş Ar-Ge 2021-2, 'ihracat odaklı' 1707 Sipariş Ar-Ge-i ve 'Bireysel Genç Girişim (BİGG) ortaklı' 1707 Sipariş Ar-Ge-b çağrılarına 12 Kasım günü saat 23.59'a kadar proje başvurusu yapılabilecek.

3 çağrıya ait projelerin kabul edilen bütçelerinin toplamı en fazla 75 milyon lira olacak. Başvurulan projelerin bütçesi ise en fazla 2.5 milyon lira olarak uygulanacak. 1707 Sipariş Ar-Ge çağrılarında hızla ürüne dönüşebilecek ve yüksek ticarileşme potansiyeline sahip Ar-Ge projeleri destekleniyor.

Çağrıya bir müşteri kuruluş ve en az bir tedarikçi kuruluşun ortak başvuru yapması ve tedarikçi kuruluşun KOBİ ölçeğinde olması şartı bulunuyor. Sipariş Ar-Ge çağrılarında, müşteri kuruluşun yönetim, kalite, test, validasyon, ürünün sahada doğrulanması gibi faaliyetlerini yapan yalnızca 1 proje personelinin giderleri desteklenecek.

YÜZDE 50'Sİ TÜBİTAK'TAN
Sipariş Ar-Ge 2021- 2 çağrısı kapsamındaki projeler için; müşteri kuruluş dönemsel olarak gerçekleşen proje giderlerinin yüzde 40'ını tedarikçi kuruluşa ödeyecek, TÜBİTAK giderleri değerlendirdikten sonra 'kabul edilen harcama tutarının' yüzde 40'ını tedarikçi kuruluşa hibe destek olarak verecek. Sipariş Ar-Ge-i ve Sipariş Ar-Ge-b çağrıları kapsamındaki projelerde TÜBİTAK desteği yüzde 50 olacak.