Aydın, Muğla, Balıkesir, İstanbul'u gölgede bıraktı! Sahil bölgelerinde konut fiyatlarındaki tırmanış sürdü

Sezon bitti ancak sahil bölgelerinde konut fiyatlarındaki tırmanış sürdü. Aydın, Muğla, Balıkesir gibi iller artışta megakent İstanbul’a fark attı. Fiyat artışında şampiyon ilçe ise yüzde 84 ile Datça oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2021 Güncelleme 25 Ekim 2021, 07:39
Aydın, Muğla, Balıkesir, İstanbul’u gölgede bıraktı! Sahil bölgelerinde konut fiyatlarındaki tırmanış sürdü

İÇİNDEKİLER

Pandemide konut piyasasının yıldızı sahil bölgeleri oldu.

Aydın, Muğla, Balıkesir ve Antalya gibi iller konut fiyatı artışında megakent İstanbul'u solladı. Sezonun sona ermesine karşın fiyatlardaki artışın devam ettiği görüldü.

Endeksa.com verilerine göre, Eylül'de en fazla konut satışı gerçekleşen 30 il içinde yıllık değer artışı en yüksek iller Aydın, Muğla ve Balıkesir oldu. Aydın'da konut fiyatları son 1 yılda yüzde 59 artış gösterdi.

Kentte ortalama metrekare fiyatı 5 bin 156, ortalama konut fiyatı 666 bin 366 liraya ulaştı. Son 1 yılda değer artışı Muğla'da yüzde 55, Balıkesir'de yüzde 45 olurken, İstanbul'da bu oran yüzde 27'de kaldı.

Sahil şehirlerinin ünlü turistik ilçelerinde de fiyatlar tırmandı. En yüksek artış da Muğla'nın ilçeleri Datça, Milas ve Bodrum'da görüldü. Datça'da ortalama metrekare satış fiyatı Eylül'de 10 bin 908 lirayı buldu.

1 yıllık yükseliş yüzde 84.1'e ulaştı. Milas'ta ortalama metrekare fiyatı 6 bin 446 lira olurken, yıllık artışın yüzde 75.83 olduğu görüldü.

Bodrum da yüzde 68.19 yükselerek 14 bin 693 liraya çıkan ortalama metrekare fiyatıyla üçüncü sırayı aldı. Tüm turistik il ve ilçelerde Eylül'de Ağustos'a göre fiyatlar yükseldi.

DATÇA ARTIŞTA ŞAMPİYON


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN