Margün (MAREN) enerji halka arz eşit mi oransal mı? Margün Enerji / Esenboğa hisse fiyatı ne kadar? MAREN hangi bankada işlem görecek?

SPK tarafından 16 Eylül'de onay alan Margün Enerji'nin halka arz süreci bugün itibariyle başladı. Esenboğa Elektrik Üretim AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'da MAREN kodu ile işlem göremeye başlayacak. SPK tarafından onaylandıktan sonra yatırımcılar, "Margün (MAREN) enerji halka arz eşit mi oransal mı? Margün Enerji / esenboğa hisse fiyatı ne kadar? MAREN hangi bankada işlem görecek? " araştırmasına başladı. İşte konu hakkında tüm detaylar!

Giriş Tarihi 22 Eylül 2021, 10:30 Güncelleme 23 Eylül 2021, 08:52
Margün MAREN enerji halka arz eşit mi oransal mı? Margün Enerji / Esenboğa hisse fiyatı ne kadar? MAREN hangi bankada işlem görecek?

İÇİNDEKİLER

Margün enerji halka arz başvurusu SPK tarafından 16 Eylül tarihinde onaylandı. SPK'dan onay alan Margün Enerji halka arz sürecine girecek. Borsa İstanbul'da #MAREN kodu ile işlem görmeye başlayacak olan Margün Enerji yatırımcılardan belirlenen tarihlerde eşit dağılım yöntemi ile talep toplayacak. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar Margün Enerji halka arz, borsada işlem göreceği tarihi ve hisse fiyatı hakkında bilgileri merak edip araştırmaya başladı. Peki, Margün enerji halka arz ne zaman başlayacak? MAREN borsada ne zaman işlem görecek, hisse fiyatı ne kadar? İşte tüm merak edilenler!

MAREN ENERJİ HALKA ARZ NE ZAMAN?

Borsa İstanbul'da #MAREN kodu ile işlem görmeye başlayacak olan Margün Enerji, yatırımcılardan 22-23 Eylül tarihlerinde, eşit dağıtım yöntemiyle talep toplayacak.

MARGÜN HALKA ARZ HANGİ BANKADA?

Margün Enerji (MAREN) halka arz, borsada satış – sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemi ile gerçekleşecek olup, Borsa İstanbul'da işlem yapma yetkisi bulunan tüm aracı kurum ve bankalar üzerinden işlem yapılabilecek.

Halka arza katılım için aracı kurum ya da banka internet şubenizden, normal hisse senedi alır gibi #MAREN.HE kodu ile hisseyi seçerek, alım yapmak istediğiniz tutarı emir olarak gönderebilirsiniz.

MARGÜN HALKA ARZ EŞİT Mİ ORANSAL MI?

Halka arz, eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşeceği için, herhangi bir yatırımcı grubuna tahsisat ve dağıtım yapılmayacaktır.

HALKA ARZ HANGİ PAZARDA İŞLEM GÖRECEK?

Halka arz sonrası şirketin Yıldız Pazarda işlem görmesi beklenmektedir.

16 EYLÜL'DE ONAYLANDI!

Esenboğa Elektrik Üretim AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arz başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 16 Eylül'de onaylandığı bildirildi.

Naturel Group çatısı altında yer alan şirketten yapılan açıklamaya göre, 118,03 megavat kurulu güce sahip Margün Enerji, temiz enerji talebinin hızla arttığı bu dönemde iklim dostu yaklaşımlarıyla dünya standartlarında hizmet vererek yurtiçi ve yurt dışında yenilenebilir enerji yatırımlarıyla sürdürülebilir gelecek için Türkiye'nin dünyaya açılan gücü olmayı hedefliyor.

Halka arz başvurusu SPK tarafından 16 Eylül'de onaylanan şirket, yurtiçinde edindiği tecrübeyi başta İtalya olmak üzere Batı Avrupa ve ABD'ye taşıyarak proje geliştirme ve güneş enerjisi santralleri kurmaya devam etmeyi planlıyor.

MARGÜN ENERJİ HAKKINDA

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2014 yılında Türkiye'de yenilenebilir enerji sektöründe büyük bir yatırımcı olmak ve yurtdışında proje geliştirme, EPC ve İşletme&Bakım hizmetleri sunmak amacı ile uzmanlaşmış yönetim kadrosu ve personeli ile faaliyetine başlamıştır.

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, yurtiçinde sahip olduğu 118.03 MWp kurulu gücündeki güneş enerjisi santralleri ile sektörünün en önemli oyuncularından birisi olmuş ve yurtdışı proje geliştirme faaliyetleri ile 61 MWp kurulu gücündeki güneş enerjisi santrallerinin Türkiye'den sektöründe önde gelen iki yatırımcısına anahtar teslim kurulum ve işletme&bakım anlaşmasını gerçekleştirmiştir. Bunun yanı sıra başta İtalya, Almanya, İngiltere ve Amerika olmak üzere özellikle Batı Avrupa ülkelerinde proje geliştirme faaliyetlerine devam etmektedir. Orta-Uzun vadede Avrupa ve Amerika kıtalarında 1.500 MWp kurulu gücünde proje geliştirmeyi ve kurulumlarını tamamlamayı hedeflemektedir.

"Yenilenebilir Enerjinin, özellikle Güneş Enerjisinin, kısa sürede diğer geleneksel enerji kaynaklarının yerini alabileceğine inanan Margün Enerji, daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya için güneş enerjisine yatırım yapmaya var gücüyle devam etmektedir.