PTT para sorgulama nasıl yapılır? E-devlet, T.C. kimlik no ile PTT hesabımda para var mı nasıl öğrenirim?

Vatandaşlar gündemde yoğun bir şekilde PTT para sorgulama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı araştırma konusu oldu. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) üzerinden para alma ve gönderme işlemleri sıklıkla yapılıyor. Diğer banka işlemleri için de ziyaret edilirken bir yandan da zaman kaybetmemek adına internet üzerinden halletmek istenilen işlemlerin nasıl yapıldığı merak konusu oluyor. Özellikle E-devlet, T.C. kimlik no ile PTT hesabımda para var mı nasıl öğrenirim? Sorgulaması arttı. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 15 Eylül 2021, 07:50 Güncelleme 15 Eylül 2021, 07:50
PTT para sorgulama nasıl yapılır? E-devlet, T.C. kimlik no ile PTT hesabımda para var mı nasıl öğrenirim?

İÇİNDEKİLER

PTT para sorgulama nasıl yapılır? E-devlet, T.C. kimlik no ile PTT hesabımda para var mı nasıl öğrenirim? Sorgulamaları arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde yapılır oldu. Şubelere gitmeye gerek kalmadan ya da para yoksa boş yere yorulmak istemeyen vatandaşlar internet üzerinden hesabında para olup olmadığını öğrenmek istiyor. PTT para sorgulama hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor.

PTT PARA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Adınıza PTT üzerinden para yatacak olabilir ancak PTT müşterisi olmayabilirsiniz. Bu durum gayet olası bir durum bu şekilde para çekebiliyorsunuz. Ancak bu para adınıza yatmış mı yatmamış mı merak ediyorsanız haliyle sorgulamanız gerekiyor. Bu sorgulama işlemlerini tc numaranız ile yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey en yakınınızdaki PTT şubesine giderek PTT gişe görevlisine adınıza para yatıp yatmadığınızı sormanız ve tc kimlik numaranızı görevli ile paylaşmanız.

T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA

Eğer PTT müşterisi iseniz durum biraz daha değişiyor, daha avantajlısınız. PTTmatik ve PTT mobil uygulamaları telefonunuzda yoksa indirerek telefonunuz ile öğrenebilirsiniz. Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz. Bunun yanında PTT Bonus Kart hesap bakiyesi ve işlemlerini de yapabilirsiniz. Bunu da hem internet üzerinden hem de telefon bankacılığı ile yapmanız mümkündür.

PTT ADIMA YATAN PARA SORGULAMA

Ayrıca olarak PTT kart hesap numarası nerede yazıyor bilmeyen arkadaşlar için söyleyelim, kartın üzerinden hesap bilgisi bulunmuyor. Bunu telefon ile veya şubeden öğrenebilirsiniz. Telefon ile işlem yapmak istiyorsanız ilk olarak PTT telefon şifresi almanız gerekecek. Bunu da telefon ile bir kaç güvenlik adımını geçerek yapma imkanınız bulunuyor.

E DEVLET PTT SAYFASI ÜZERİNDEN BAŞKA HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

E-devlet içerisinde yer alan PTT sayfasından yapabileceğiniz bazı işlemler şunlardır:

HGS Bakiye ve Yükleme

Trafik Cezası Ödeme

Havale İşlemleri

Ekstre İşlemleri

Tapu Ödeme

Borç Sorgulama

Yukarıda belirttiklerimizin dışında daha birçok işlemi E-devlet PTT sayfası üzerinden şubeye uğramanıza gerek kalmadan gerçekleştirebilirsiniz.