10.000 TL birikimi olan 32 günlük faizle kaç TL kazanır? Son dakika banka mevduat faiz oranları havalandı! İşte kazanç tablosu

Paralarını 32 günlük vadeli mevduat hesabında yatıracak olan vatandaşlar amacıyla yayılan faiz oranları yenilendi. Bankalar arasında mevduat faizi kızıştı, bankada parası olanlara iyi haber geldi! Birikimini bankada tutanlar amacıyla 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları büyük bir süratle yükselişe geçti. Bankaların faiz oranlarını değiştirmesi, bankada parası olan vatandaşları değişik yatırım kanallarını incelemesine namacıyla oldu. 10.000 TL birikimi olan 32 günlük faizle kaç TL kazanır? İşte kazanç tablosu...

Giriş Tarihi 14 Eylül 2021, 08:39 Güncelleme 14 Eylül 2021, 08:39
10.000 TL birikimi olan 32 günlük faizle kaç TL kazanır? Son dakika banka mevduat faiz oranları havalandı! İşte kazanç tablosu

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası doğrultusundan atılan maddi sıkılılaşma adımları en çok bankada parası olanlara yaradı. Bankada parası olanlar amacıyla bankaların vadeli faizleri yükseldi. 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları yurttaşların en çok arattığı konular arasına girmiş bulunmakta. Mevduat, rastgele bir bankada belirli bir vade aralığı belirlenerek vade sonucunda çekilmek üzre yatırılan parayı kapsamaktadır. Bankaların şahıslardan faiz ödeyerek topladıkları kaynak olarak da belirtilebilir. 10.000 TL birikimi olan 32 günlük faizle kaç TL kazanır? İşte kazanç tablosu...

10.000 TL birikimi olan 32 günlük faizle kaç TL kazanır?

10.000 TL birikimi olan 32 günlük faizle kaç TL kazanır?

Mevduat faizi nedir?

Mevduat, rastgele bir bankada belirli bir vade aralığı belirlenerek vade sonucunda çekilmek üzre yatırılan parayı kapsamaktadır. Bankaların şahıslardan faiz ödeyerek topladıkları kaynak olarak da belirtilebilir. Siz de bankaların mevduat hesaplarını kullanarak tespit edilen faiz oranları üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Günlük, haftalık, aylık, 32 günlük, senelik ya da belirli vakit (vade) belirleyerek yatıracağınız para vade sonucunda faiz kazancı ile eş güdümlü size verilecektir. Daha önceki senelerde yalnızca belirli vadelerle mevduat hesabı açılabiliyorken bugünümüzde kırık vadeli mevduat olarak belirti edilen mevduat hesapları istenilen vade zamanıyle açılabilmektedir. Takvim.com.tr'de okumaya devam edin.

Mevduat faiz oranları 2021

Bir çok banka yüksek faiz seviyesini "hoş geldin faizi" olarak belli bir vakit kısıtlı olarak verebilmektedir. Faiz oranları vade zamanı ve mevduat tutarına göre değişebilmektedir. En yüksek faiz veren bankalar 2021 senesi karşılaştırmasını da bu tabloya göre yapabilirsiniz.

Siz de hangi banka daha yüksek faiz sağlıyor diye inceleme yapıyorsanız, alçakta yer alan en yüksek faiz veren bankalar listesine göz atabilir, ne kadar faiz kazancı elde edebileceğinizi hesaplamalara göz atarak anında öğrenebilirsiniz.

Vadeli mevduat hesabı nedir?

Vadeli mevduat hesabı ile kazanç elde etmenin en büyük üstünlüğü risksiz oluşu. Paranızı vadeye koyarken vade bitiminde elinize ne kadar para geçeceğini bilirsiniz. Riskten hoşlanmayan bir yatırımcı iseniz vadeli mevduat hesabı sizin amacıyla en uygun yatırım aracı olacaktır.

Mevduat Faiz Oranları

Vadeli mevduat faiz oranları bankadan bankaya değişir. Bu oranlar belli bulunduğu ve hesaplama yapma olanağınız bulunduğu amacıyla vade bitiminde, bankanın tanıttığı faiz seviyesine göre, elinize ne kadar faiz getirisi geçeceğini bilirsiniz.

Vade Çeşitleri

Her bankanın uyguladığı vade de birbirinden değişik olabilir. Ancak genel itibari ile 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 senelik vadeler uygulanmaktadır. Her vadenin kendisine özgü bir faiz seviyesi olabilir. Bazı bankalar gün üzerinden de vade belirleyebilir.