Ve sonunda belli oldu! Listede adı ve soyadı olanlar için açıklama yapıldı: Hemen bankaya gitmelisiniz!

Listede adı ve soyadı olan vatandaşlar amacıyla açıklama yapıldı. Ziraat Bankası resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Yapılan bildirime göre, bankaların vakit aşımı listesinde yer alan müşterilerin paraları Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne (YTM’ye) devredilebilir. Banka açıklamasında, vakit aşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde verileri yer alan müşterilerinin YTM’ye devir yapılacak tarihten evvelce şubeye başvurmaları gerektiği belirtildi.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2021, 17:37 Güncelleme 10 Eylül 2021, 17:38
Ve sonunda belli oldu! Listede adı ve soyadı olanlar için açıklama yapıldı: Hemen bankaya gitmelisiniz!

İÇİNDEKİLER

Banka yaptığı duyuruda, "Listede belirti edilen tarihe kadar prosedür yapılmaması durumunda yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve başka getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir." dedi. Yatırımcı Tazmin Merkezi yatırım kuruluşlarının, yatırım hizmet ve faaliyetinden kaynaklanan nakit ödeme veya sermaye piyasası araçları teslim yükümlülüklerini yerine getirememeleri hâlinde, Sermaye Piyasası Kurulunca 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde alınan tazmin kararını yerine getirmek amacıyla kurulmuş olan kamu tüzel kişiliğini haiz bir kuruluştur.


Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

2021 ve 2022 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Yatırım Hesapları

27 Şubat 2015 tarih ve 29280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğinin 24. maddesinde "Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler,

hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve Yatırımcı Tazmin Merkezine (YTM) gelir kaydedilir" denilmektedir.

YTM NEDİR?

Yatırımcı Tazmin Merkezi yatırım kuruluşlarının, yatırım hizmet ve faaliyetinden kaynaklanan nakit ödeme veya sermaye piyasası araçları teslim yükümlülüklerini yerine getirememeleri hâlinde, Sermaye Piyasası Kurulunca 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde alınan tazmin kararını yerine getirmek amacıyla kurulmuş olan kamu tüzel kişiliğini haiz bir kuruluştur.