Evde bakım parası (maaşı) ne zaman yatacak? Açıklama geldi! 13 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller!

13 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım parası ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Her ay farklı tarihlerde farklı iller için yatırılan evde bakım maaşlarından faydalanan vatandaşlar Temmuz ayı maaşlarının yatıp yatmadığını sorguluyor. 13 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller listesi arama motorlarında yoğun şekilde araştırılıyor. İşte, evde bakım parası hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2021, 09:58 Güncelleme 13 Temmuz 2021, 11:51
Evde bakım parası maaşı ne zaman yatacak? Açıklama geldi! 13 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller!

İÇİNDEKİLER

Evde bakım maaşı yatan iller 13 Temmuz! Evde bakım parası ne zaman yatacak? Her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşından faydalanan vatandaşlar Temmuz ayı maaşlarını bekliyor. Evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı kişiler için ödenen evde bakım maaşı arama motorlarında sorgulanıyor. Peki; 13 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

EVDE BAKIM PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlara kuruluşlarda bakım hizmeti sunduklarını, aileleri yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek olduklarını belirtti.

Bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Yanık, "Engelli vatandaşlarımıza yönelik politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz doğrultusunda geliştiriyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an yarım milyonu aşkın vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz" dedi.

Haziran ayı evde bakım yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı'na denk geldiğini anımsatan Bakan Yanık, bayram öncesi ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla ödeme tarihini öne çektiklerini belirterek, "Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık" dedi.
Bakan Yanık, evde bakım yardımı ödemeleri kapsamında temmuz ayında 893,1 milyon TL ödeme yapılacağını kaydetti.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Bilindiği üzere evde bakım parası ödemeleri her ayın ilk haftasında başlar ve ayın üçüncü haftasının sonuna kadar sürebilirdi. İl il yatırılan ödemelerin ardından bir sonraki ay için sürçe başlardı. Ancak bayram dönemlerinde ödemelerde farklı bir sistem uygulanabiliyor.

Bir önceki dönem bayram ödemelerinde evde bakım maaşları tek bir günde ödenmişti. Kurban bayramı ödemelerinde de aynı sistemin uygulanabileceği bildiriliyor.

12 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında bir gün içinde tüm şehirler için evde bakım maaşı ödemelerinin tek kalemde yapılabileceği öngörülüyor.

2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya ulaştı.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.

TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.