Kiraya en çok yüzde 14 zam (Ekonomi haberleri)

Kira sözleşmesini bu ay yenileyecekler dikkat! Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Temmuz ayındaki kira artışı belli oldu. Bu ay yenilenecek kira kontratlarında en fazla yüzde 14.55 zam yapılabilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2021 Güncelleme 06 Temmuz 2021, 07:00
Kiraya en çok yüzde 14 zam Ekonomi haberleri

İÇİNDEKİLER

Kira sözleşmesini bu ay yenileyecekler dikkat! Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Temmuz ayındaki kira artışı belli oldu. Bu ay yenilenecek kira kontratlarında en fazla yüzde 14.55 zam yapılabilecek.

Son 12 aylık ortalamalara göre yüzde 14.55'lik Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranı, kirada bu ay azami artış oranı olarak uygulanacak. 2 bin liralık kira 2 bin 291, 3 bin liralık kira 3 bin 436 lira olacak.

ESKİ SİSTEME GÖRE YÜZDE 25


Kira artışlarındaki üst sınır, eskiden, ÜFE üzerinden belirleniyordu. 2 yıl önce yapılan düzenlemeyle TÜFE'ye endekslendi. Eski sisteme göre artış yüzde 25 olacaktı.

TAZMİNAT TAVANI 8.284 TL OLDU
Temmuz ayı ile birlikte kıdem tazminatı tavanı da arttı.

Halen 7 bin 638 lira olan tavan, memur maaş artışıyla yükseldi. Buna göre; Temmuz ayı itibariyle yıl sonuna kadar geçerli olacak kıdem tazminatı tavanı 8 bin 284 liraya çıktı.

Tazminat her 1 yıl için 1 aylık brüt ücret kadar oluyor. Ancak tazminatın bir tavanı bulunuyor. Çalışılan her yıl için ödenecek tutar bu tavanı aşamıyor.

TİAD: DESTEK KARARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN
Takım tezgahları sektörünün çatı kuruluşu Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), 'Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın yeniden gözden geçirilmesi talebini Sanayi Bakanlığı'na sundu. TİAD Başkanı Fatih Varlık, birçok makineyi Gümrük Vergisi yatırım teşviki kapsamından çıkaran kararın, takım tezgahları kullanıcısı olan pek çok sektörün maliyetlerini artıracağını kaydetti.

TÜRK TASARIMLARI BALKANLAR'A TAŞINDI
Yerli üreticilerin ürünlerini yurt dışında satışa sunacak olan Nushopper.com, Türkiye'nin yurt dışı satış hedefi olan ilk online pazaryeri olarak faaliyetlerine başladı. Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, Montenegro ve Bona Hersek'te hizmet veren Nushopper. com'un kurucusu Nur Alkaya, "Türk modasını Balkanlar'a taşımak için yola çıktık. İş ortaklarımızla Güneydoğu Avrupa'daki 20 milyon alışveriş tutkununu bir araya getiriyoruz" dedi.