Yardıma muhtaç kişilere eğitim ve para desteği! Her ay maaş gibi hesaba yatıyor! Başvuru formu doldurma adresi belli oldu

Muhtaç aylığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından müracaat şartlarını sağlayanlara her ay düzenli olarak sağlanan yardım ödemesidir. Müessesenin resmi sitesinde yer alan tanımda ise "Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır koşullarının yerine getirilmesi emeliyle muhtaç aylığı bağlanmaktadır." ifadeleri yer almakta. VGM tarafından ayrıca yetim ve muhtaçlık durumunda ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğrenim öğrencilerine eğitim yardımı hizmeti, yetim ve engellilere muhtaç aylığı hizmeti, ihtiyaç sahibi kişilere kuru gıda ve sıcak yemek hizmeti verilmektedir. Peki bu muhtaç aylığı ödemelerinden kimler nasıl faydalanabilir?

Giriş Tarihi 30 Haziran 2021, 09:22 Güncelleme 30 Haziran 2021, 09:22
Yardıma muhtaç kişilere eğitim ve para desteği! Her ay maaş gibi hesaba yatıyor! Başvuru formu doldurma adresi belli oldu

İÇİNDEKİLER

Vakıflar Genel Müdürlüğü müracaat şartlarını sağlayıp başvuru yapanlara her ay 1037 TL fukara aylığı ödüyor. VGM tarafından ayrıca öksüz ve fakirlik gidişatında ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğrenim talebelerine eğitim takviyesi hizmeti, öksüz ve engelliere fakirlik aylığı hizmeti, lüzum sahibi bireylere kuru yiyecek ve sıcak yemek hizmeti verilmektedir. Peki bu muhtaç aylığı ödemelerinden kimler nasıl faydalanabilir? İlgili şartları sağlayan vatandaşların muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu ile ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilmektedir.

Ne kadar ödeme yapılır?

2021 yılı itibari ile muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1037 TL ödenmekte olup aylık alanların, vefat etmesi, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması, bakım altına alınması, erkek çocukların 18 yaşına girmesi, kız çocuklarının ise yükseköğretimde 25 yaşını tamamlaması, aylığın 3 ay aralıksız alınmaması gibi durumlarda kesilmesi durumu söz konusudur.

Nasıl başvuru yapılır?

İlgili şartları sağlayan vatandaşların muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu ile ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilmektedir. Bağlı bulunulan ilde veya ilçede hangi müdürlüklerin olduğu aşağıda yer alan linkte detaylı olarak ifade edilmiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 1037 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne göre, ihtiyaç sahibi emekli maaşı almak için bir akrabanın engelli olması gerekiyor. Engelli bir akrabanız yoksa ebeveynleri olmayan bir kişi olmalısınız. Adından da anlaşılacağı gibi, bu maaş ihtiyacı olan insanlara verilir.

Anneniz veya babanız vefat etmiş olması gerekir, Anneniz veya babanızın %40 veya daha fazla sakatlığı olması gerekir,Kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması.Belirtilen koşullardan birini yerine getirmese bile, 1037 TL yardım maaşından yararlanamazsınız. Bu şartları yerine getirenler, başvuru formunu doldurmalı ve engelli oldukları takdirde sağlık kurulu raporu ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğüne şahsen başvurmalıdır.

BAŞVURU FORMU

Başvuru formları ise şu şekilde:

- Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayın

- Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayın

Muhtaç aylığı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların başvuru formunu doldurması ve imzalaması, daha sonra engelli ise engel durumunu belirten sağlık raporunu da ekleyip ikamet ettiği şehirde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü 'ne şahsen ya da posta yolu ile göndermesi gerekmektedir. Başvuru sırasında adayların götürmesi gereken evrakları şu şekilde:

Muhtaç aylığı başvuru formu,

Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (VGM)

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti döneminde de faaliyetlerine devam eden 41.500 Osmanlı vakfından kurucu ve mütevellisi ölen vakıfları yöneterek özel bir rol üstlenmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü bahsedilen vakıflara ait 18.500 tarihi bina ve 67.000 emlakin restorasyonu, bakımı ve mülkiyet yönetimini de üstlenmiştir.

38.000 kişiyi istihdam eden ve 120 milyon avro değerinde kira gelirine sahip Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Vakıfbank'ın sahibidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bir diğer önemli işlevi ise yönettiği vakıfların gelirleriyle binlerce fakir ve ihtiyaç sahibi kişiye sağladığı sosyal hizmetlerdir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra kurulan yaklaşık 4500 vakfın faaliyetlerini denetlemektedir.