AVM çalışma saatleri 2021! Hafta içi ve hafta sonu alışveriş merkezleri AVM’ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Gündemde yoğun bir şekilde AVM çalışma saatleri 2021 sorgulaması yapılıyor. Tüm illerden vatandaşlar koronavirüs nedeniyle sıklıkla değişen alışveriş merkezlerinin güncel hizmet saatlerini öğrenmek istiyor. Giyimden teknolojiye, gıdadan bebek ürünlerine, aksesuardan mobilyaya daha pek çok geniş çaplı kategoriden hizmet almak isteyen vatandaşlar AVM’leri ziyaret ediyor. 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşme başladı, peki hafta içi ve hafta sonu alışveriş merkezleri AVM’ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Giriş Tarihi 11 Haziran 2021, 09:57 Güncelleme 11 Haziran 2021, 09:57
AVM çalışma saatleri 2021! Hafta içi ve hafta sonu alışveriş merkezleri AVM’ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

İÇİNDEKİLER

AVM çalışma saatleri 2021! Hafta içi ve hafta sonu alışveriş merkezleri AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Binlerce kişi alışveriş yapmak, yemek yemek gibi aktiviteler için AVM'leri ziyaret etmek istiyor ve bu noktada güncel saatler araştırma konusu oldu. Kademeli normalleşme adımları uygulanırken alışveriş merkezlerinin güncel hizmet saatlerini haberimizde derledik.

AVMLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR? AVM GÜNCEL ÇALIŞMA SAATLERİ

Alışveriş merkezleri Pazar günleri hariç 07.00-21.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YENİ GENELGE YAYINLANDI?

Perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat, terzi, berber gibi dükkanlar, büro, ofisler ve benzeri işyerleri ile alışveriş merkezlerinin Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu işkolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla pazar günleri hariç 07.00-21.00 saatlerinde faaliyet gösterebileceği belirtilen genelgede, şu bilgilere yer verildi:

"Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli işyerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan pazar günlerinde marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir."

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazar yerlerinin pazar günleri hariç 07.00-20.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecekleri, online market ve yemek sipariş firmalarının hafta içi ve hafta sonu 07.00-00.00 saatlerinde evlere veya adrese servis şeklinde çalışabilecekleri aktarılan genelge şöyle devam etti:

"Halihazırda faaliyetlerine devam etmekte olan kreşler ve anaokulları kademeli normalleşmenin ikinci etabında da faaliyetlerine devam edecek olup diğer tüm okul ve sınıf seviyeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca kamuoyuna duyurulduğu şekilde uygulama sürdürülecektir. Cumhurbaşkanlığının 14 Nisan 2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 27 Nisan 2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında da devam edilecektir.

Dönemsel açıdan zorunluluk taşıyan spor kulüplerinin genel kurulları hariç olmak üzere sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dahil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinlikleri 15 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenecektir. Dönemsel açıdan yapılması zorunlu olan spor kulüplerinin genel kurulları ise fiziki mesafe ile temizlik/maske/mesafe kurallarına uyulması ve açık alanlarda kişi başı asgari 4 metrekare, kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla yapılabilecektir. 15 Haziran 2021 Salı gününden itibaren ise sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerce yapılacak genel kurul dahil geniş katılımlı etkinliklere; fiziki mesafe ile maske/mesafe/temizlik kurallarına uyulması ve açık alanlarda kişi başı asgari 4 metrekare, kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması kaydıyla izin verilecektir."