Faiz piyasanın altında, kolay alınacak, ilk 6 ay geri ödeme yok: Firmalara kredi desteği

Yeni Nefes Kredisi için hazırlıklar tamamlandı. Geniş katılımlı krediye başvurular 1 Haziran’da başlayacak. Faiz piyasanın altında olacak. Kolay alınacak, ilk 6 ay geri ödeme yapılmayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2021 Güncelleme 25 Mayıs 2021, 07:03
Faiz piyasanın altında, kolay alınacak, ilk 6 ay geri ödeme yok: Firmalara kredi desteği

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayici, tüccar ve büyük şirketlere müjdesini verdiği 'Nefes Kredisi'nin çerçevesi netleşti.

Nefes kredisine başvurular 1 Haziran'da başlıyor.

Ziraat, Halkbank, VakıfBank, katılım bankaları ve özel bankalarla birlikte geniş bir katılım sağlandı.

Hazine garantili nefes kredisinden yararlanma koşullarında kolaylık sağlanacak, piyasa faizlerinin çok altında faiz uygulanacak.

6 AY ÖDEMESİZ
Geçen yıl Nefes Kredisi yüzde 7.5 faiz ile kullandırılmıştı.

Edinilen bilgiye göre; kredi piyasa faizinin çok altında kullandırılacak. Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile verilecek. Kredinin ciro düşüşü olan firmalara verilmesi konusu değerlendirilirken, yararlanma koşulları daha öncekilere göre kolaylaştırılacak.

Kredinin 6 ay ödemesiz olması da seçenekler arasında yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile bankaların katılımıyla bu hafta gerçekleştirecek toplantıyla kredinin ayrıntıları duyurulacak.

KİMLER YARARLANACAK?
Bu kredi TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işletmelere veriliyor.

Krediden, bankaların kurumsal, ticari ve KOBİ segmentleri içerisinde yer alan TOBB üyesi; ticaret odası, sanayi odası, deniz ticaret odası ve ticaret borsası üyeleri yararlanacak.