Binance çöktü mü? Binance sistem hatası sebebi nedir? Binance TR neden açılmıyor?

Binance çöktü mü? Binance sistem hatası ile karşılaşan kripto para kullanıcıları Binance çöktü mü sorusunun yanıtını merak ediyor. Kullanıcılar sosyal medyada Binance uygulamasına erişimde sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Peki Binance çöktü mü?

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2021, 19:20 Güncelleme 04 Mayıs 2021, 19:20
Binance çöktü mü? Binance sistem hatası sebebi nedir? Binance TR neden açılmıyor?

İÇİNDEKİLER

Binance sistem hatası sebebi nedi? Binance çöktü mü? Popüler kripto para uygulamalarından birisi olan Binance sistemine erişimde sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. Binance kullanıcıları sosyal medyada bu yönde paylaşımlar yapılıyor.

BİNANCE ÇÖKTÜ MÜ?

Binance sistemine erişime kısa süreli sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. Konuyla ilgili şirketten bir açıklama yapılmadı.

BİNANCE NEDİR?

Binance, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için platform işlevi gören bir kripto para borsasıdır. Ocak 2018 itibarıyla Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olmuştur.

Daha önce high frequency trading yazılımı geliştiren bir geliştirici olan Changpeng Zhao tarafından kurulan Binance, başlangıçta Çin'de bulunuyordu. Ancak, daha sonra Çin'deki kripto para düzenlemeleri nedeniyle Çin'den ayrıldı.

Mart 2018'de Binance, Japonya ve Çin'deki daha katı düzenlemelerin ardından Malta'da bir ofis açma niyetini açıkladı. Nisan 2018'de Bermuda Hükümeti ile bir Uzlaşı Belgesi (MoU) imzaladı. 2019 yılında şirket, Avrupa'da etkisini genişletmek amacıyla ana Binance.com borsasından bağımsız bir kuruluş olan Binance Jersey'i duyurdu.

Binance tarafından yapılan açıklama ile Jersey borsası, Euro ve İngiliz sterlini başta olmak üzere kripto para yatırım işlemlerini 31 Ekim 2020'de kadar bitirdi. 9 Kasım 2020'ye kadar ise kullanıcılar borsa içerisinde alım-satım ve çekimlerini gerçekleştirebildiler. Borsanın tamamen kapanması ise 30 Kasım 2020'de oldu.