AÇSHB duyurdu: Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda desteği! Sadece TC kimlikle başvuru yapabilirsiniz!

Ramazan ayına sayılı günler kala ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için son dakika açıklaması yapıldı. Son gıda zamları ile birlikte temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar ciddi oranda artınca vatandaşlar Ramazan ayını nasıl geçireceklerini düşünür oldu. Bu noktada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklama ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşa rahat bir nefes aldırdı. Ramazan ayında düşük gelirli ailelere gıda takviyesi yapılacağı bildirildi. Ramazan'da gıda kolisi dayanağı almak isteyen vatandaşların durumlarını şimdiden devlete ve belediyelere bildirmesi gerekmektedir. Devlet, belediyeler ve vakıflar tarafından verilen destekler için ayrıntılar yazımızda.

Giriş Tarihi 30 Mart 2021, 10:12 Güncelleme 30 Mart 2021, 10:12
AÇSHB duyurdu: Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda desteği! Sadece TC kimlikle başvuru yapabilirsiniz!

İÇİNDEKİLER

İhtiyaç sahibi vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazana kısa süre kala vatandaşların en çok araştırdığı konu ramazan gıda paketi başvurusu oldu. Son gıda zamları ile birlikte temel ihtiyaç ürünlerinde de fiyatlar ciddi oranda arttı. Yağ, yumurta, bakliyat ve diğer ürünlere gelen fahiş zamlar sonrası vatandaşlar, Ramazan ayını nasıl geçireceklerini düşünürken devletin ve belediyeler ile derneklerin yardımları için başvurular alınmaya başladı. Türkiye genelinde belediyeler vatandaşlara gıda yardımları yapıyor. Gıda yardımı ihtiyaç sahiplerine yapılırken başvuru için belediyelerin resmi internet sayfasından ya da belediyelerden yapılacak.

SYD GIDA YARDIMI KİMLER ALIR?

3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan haneler bu yardımdan faydalanabilir.

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda yardımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır."

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

* Bu yardıma başvuru yapmak için il ve ilçede bulunan SYDV'ye TC kimlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz.

* Başvuru yapan kişi 18 yaş üstü aile bireyi olmalıdır.

VAKIFLAR VE DERNEKLER YARDIM YAPIYOR

İHH, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay ve diğer vakıflar ile dernekler Ramazan ayından önce vatandaşlara gıda yardımları yapıyor. Bunlara başvuru için bölge müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.

KURU GIDA YARDIM KOLİSİNİN İÇİNDE NE VAR?

VGM'nin ihtiyaç sahiplerine verdiği gıda kolisi şu şekilde:

"Kuru gıda yardım paketi 15 kalem gıda ürününden oluşmaktadır. 3 adet kuru gıda koli tipi bulunmaktadır: A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler için hazırlanmaktadır. Yurt geneline 81 il merkezinde her ay 20.315 aile adrese teslim şeklinde bu yardımdan yararlanmaktadır. Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 defa paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir."

KİMLERE GIDA YARDIMI YAPILACAK?

VGM resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan açıklamada başvuru şartlarının şu şekilde olduğuna yer verildi:

1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar.

2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Yukarıdaki şartları taşıyanlar , başvuru formu ile birlikte VGM Bölge Müdürlüklerine müracaat edecek. Başvurular şahsen ya da posta yolu ile yapılabilecek.