Banklardan vadeli mevduat atağı geldi, faiz oranları coştu! İşte TL ve dolar döviz hesabı için en fazla faiz veren bankalar!

Banka mevduat faiz oranları fırladı! Paralarını 36 günlük vadeli mevduat hesabında yatıracak olan vatandaşlar için bankalar faiz oranlarını güncelledi. Özellikle son zamanlarda dolar fiyatlarında görülen hareketlilik yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru üzerinden gelir elde etmek isteyen vatandaşlarımız için kaçırılmayacak bir fırsat da mevduat oranları. Bazı yatırımcılar dolarını bozdurmak yerine kur düşse bile mevduat hesabına yatırıp aylık kazanç sağlayabiliyor. Peki Mart 2021'de 36 günlük vadeli mevduata Türk Lirası TL ve dolar döviz hesabı en yüksek faiz veren bankalar hangisi?

Giriş Tarihi 23 Mart 2021, 18:03 Güncelleme 23 Mart 2021, 18:04
Banklardan vadeli mevduat atağı geldi, faiz oranları coştu! İşte TL ve dolar döviz hesabı için en fazla faiz veren bankalar!

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası lüzumlu karşılık oranı atağı mevduat faiz oranları için yükseliş tesiri gösterdi. Azami faiz veren banka olmak için yarışan bankalarda özellikle de tanışma faizleri yükseldi. Tanışma faizi olarak ta anılan hoş geldin faizi veren bankalar arasında yarış hız kazandı. Bankaların daha fazla müşteri kazanmak ve başka bankada hesabı olan kişileri kendi bankalarına çekmek adına başlattıkları kampanyalar ile yüksek faiz müjdesi geldi. Peki en yüksek faiz veren banka hangisi, mevduat faiz oranları ne durumda, 23 Mart 2021 tarihli tüm bankaların güncel vadeli faiz oranları listesi haberimizde! Mart 2021'de 36 günlük vadeli mevduata Türk Lirası TL ve dolar döviz hesabı en yüksek faiz veren bankalar hangisi?

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARI İÇİN HANGİ BANKA DAHA FAZLA FAİZ VERİYOR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından atılan parasal sıkılaşma politikası sonrasında bankalar faiz oranlarını zorunlu olarak arttırma kararı almışlardı. Merkez Bankası tarafından ucuz likidite muslukları bir anda kapatılan bankalar zorunlu olarak müşterilerinin vadeli mevduat hesaplarına yönelmiş ve vadeli hesap faiz oranlarını kademeli olarak arttırmaya başlamıştı.

Bankada 10 bin TL birikimi olanlar

Bankada 10 bin TL birikimi olanlar…

Bankada 10 bin TL birikimi olanlar…

10.000 DOLAR KAÇ TL KAZANÇ SAĞLAR?

Dolar kuru üzerinden sağlanan vadeli mevduat getirilerinde faiz oranları yüzde % 2.00, yüzde %2,25 ve yüzde %2,75 seviyelerinde. Bu faiz oranlarıyla 10.000 dolarını değerlendirmek isteyen bir müşterinin dolar üzerinden elde edeceği kazanç şu şekilde olacak;

10.000 DOLAR İÇİN 32 GÜN MEVDUAT KAZANÇLARI

10.000 DOLAR İÇİN 32 GÜN MEVDUAT KAZANÇLARI

10.000 DOLAR İÇİN 32 GÜN MEVDUAT KAZANÇLARI