2021 mazot gübre süt desteği ne zaman ödenecek? Tarımsal destek mazot gübre süt desteği neden yatmadı?

2021 tarımsal destek mazot gübre süt desteği ne zaman yatacak? Mazot gübre süt desteği neden yatmadı sorularına tarımsal destek alan vatandaşlar yanıt arıyor. Tarım destekleri kapsamında çiftçilere süt desteği, mazot desteği ve gübre desteği yatırılıyor.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal üretimi ve çiftçiyi desteklemek adına yapılan ödemeler T.C. Kimlik numarasının son rakamına göre ödeniyor. Peki, mazot gübre süt desteği ne zaman ödenecek?

Giriş Tarihi 22 Mart 2021, 15:00 Güncelleme 22 Mart 2021, 15:00
2021 mazot gübre süt desteği ne zaman ödenecek? Tarımsal destek mazot gübre süt desteği neden yatmadı?

İÇİNDEKİLER

Tarımsal destek mazot gübre süt desteği neden yatmadı? 2021 mazot gübre süt desteği ne zaman ödenecek? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere milyonlarca lira destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler T.C. kimlik numarasının son rakamına göre farklı tarihlerde yatırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı mazot, gübre, süt desteği ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Mazot gübre desteği T.C kimlik numarasına göre hesaplara ödenecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakanlık, Hububat-Baklagil-Dane Mısır kapsamında 154 milyon TL, Yem bitkileri kapsamında ise 376 milyon TL destek sağlayacaklarını bildirdi.

Ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacaktır.

Buna göre; TCKN son hanesi 8, 6, 4 ve VKN son hanesi 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 olanlara 5 Mart 2021 saat 18:00'dan sonra, TCKN son hanesi 0, 2 ve VKN son hanesi 0, 2 olanlara 12 Mart 2021 saat 18:00'dan sonra ödeme yapılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklaması şu şekildedir: "Hububat-Baklagil-Dane Mısır desteği kapsamında 33.433 üreticimize 154.658.071 TL; Yem bitkileri desteği kapsamında 69.584 üreticimize 222.085.119 TL olmak üzere toplamda 376.743.190 TL destek ödemesini, T.C kimlik numaralarına göre bugün itibariyle ödemeye başlıyoruz. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun"

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI!

Yapılacak olan incelemelerden sonra şayet başvurunuz onaylanırsa destekleme ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz. Daha sonra banka hesaplarına destekleme tutarı aktarılıyor. Mazot desteklemeleri ise güncel mazot fiyatının %50'si tutarında oluyor. Verilen desteklemeler ile birlikte çiftçinin aktif bir şekilde tarımsal faaliyetlere devam etmesi sağlanıyor.

Tarımsal destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartlar;

Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır.

Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.

Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması gerekmektedir.

50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.

Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek ve gübre desteklerinden yararlanamayacaktır.

Bunu bir örnek ile anlatalım. Örneğin 132 dekar araziye sahipsiniz. Bu alan için üç toprak analizi yaptırmanız gerekiyor. Çünkü her 50 dekar için 1 analiz şartı var. Şayet iki adet analiz yaptırır ve kalan 32 dekar için analiz yaptırmazsanız sadece 100 dekar için gübre desteği alırsınız. 32 dekar için sadece mazot desteği alınabilir.

Destekleme kapsamında mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL' si devlet tarafından karşılanacak.

Ektiğiniz ürünün coğrafi koşullara uygunluğunun tespit edilmesi gerekiyor.